Szekeres Viktor

Nehezen formálódik a Five Nights at Freddy’s-mozifilm

Még mindig nem az igazi a Five Nights at Freddy’s-film szkriptje.

2018 végén arról számolhattunk be, hogy nem alakul zökkenőmentesen a Five Nights at Freddy’s élőszereplős mozis adaptációja, pedig a Blumhouse és a Universal már rendezőt is találtak a videójáték-adaptációhoz Chris Columbus személyében, aki egyben a forgatókönyvet is írta. Akkor a videójáték készítője, Scott Cawthon el is mondta, hogy kicsit késni fog a film, hiszen az első forgatókönyvvel nem voltak túl elégedettek, azonban tavaly év végére már épp ő kürtölte szét a Redditen a hírt, hogy miután zöld utat kapott a projekt, tavasszal már elkezdhetnek forgatni.

Nos, most kiderült, hogy mégsem eszik olyan forrón a kását, hiszen a producer, Jason Blum a Collidernek adott interjújában elmondta, hogy nagyon kemény dió a film, már a sokadik szkripten vannak túl, mert tényleg az a céljuk, hogy eltalálják a hangnemet, és hogy Cawthon elégedett legyen a végeredménnyel. Épp ezért jelenleg is dolgoznak a megfelelő forgatókönyvön, amit minden érintettnek le kell majd okéznia, hogy lehessen belőle valami. A folyamat elhúzódása miatt egyébként Chris Columbus, az eredetileg szerződtetett rendező kiszállt a projektből.

A Warner Bros. még 2015-ben vásárolta meg az egyik legsikeresebb horrorjáték-sorozat mozis adaptációs jogait. Akkor Gil Kenant szerződtették rendezőnek, aki egyben a forgatókönyvet is megírhatta Tyler Burton Smith közreműködésével, azonban ezekből a tervekből sem lett végül semmi. Az igen hangulatos, nem lineáris történetvezetéssel rendelkező játéknak egyébként az a lényege, hogy biztonsági őrként túl kell élni öt napot egy pizzériában.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!