Szekeres Viktor

Előzetest kapott a The Expanse utolsó szezonja

Decemberben tér vissza A térség.

December 10-én kerül fel az Amazon Prime Video kínálatában A térség (The Expanse) hatodik szezonjának első epizódja a világ minden táján, így hozzánk is (magyar felirattal és szinkronnal, remélhetőleg), melyet a platform az alábbi előzetesben jelentett be. A megszüntetett sorozatból már csak hat rész van hátra, de a készítők bíznak abban, hogy valahol, valamilyen formában, valamikor azért még folytathatják a szériát a többi könyv adaptálásával.


A széria James S.A. Corey hasonló című, kultikus regénysorozata alapján készült, az itthon is kapható könyvciklus első része Leviatán ébredése címmel jelent meg nálunk. Az első kötet hivatalos fülszövege a következő: "Az emberiség már meghódította a naprendszert - eljutott a Marsra, a Holdra, a Kisbolygóövbe és még távolabbra -, a csillagok viszont továbbra is elérhetetlenek. Ám a kolóniák közötti kapcsolat cseppet sem feszültségmentes. Jim Holden a Szaturnusz és az Öv között ingázó egyik jégbányász hajó tisztje. Amikor véletlenül rábukkannak egy elhagyott űrhajóra, a Scopulira, olyan titok birtokába kerülnek, amiért egyesek gyilkolni is hajlandóak - méghozzá Jim és a legénységre számára felfoghatatlan méretekben. Olyan események láncreakciója indul el, amely az egész Naprendszert háborúval fenyegeti.
Eközben Miller nyomozó egy lány után kutat. Egyetlen lány után a több milliárd lakosú rendszerben. A szülei azonban dúsgazdagok, és mindig a gazdagok diktálnak. Amikor a nyomok a Scopulihoz és a lázadókkal szövetkező Holdenhez vezetnek, a szálak összefutnak…
Holdennek és Millernek a Föld és a Mars kormányzata, a Külső Bolygók forradalmárai és a nagyvállalatok titkos érdekkörei között húzódó vékony határmezsgyén kell egyensúlyozniuk - és nem túl jók az esélyeik. Ám odakint, az Övben mások a szabályok, és egyetlen kis űrhajó a világmindenség sorsát döntheti el.
"

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Angel5 #1
    Én most kezdtem el 1évad az első rész kicsit lassan indult de egyre jobb nekem nagyon bejön