Szekeres Viktor

Kiderült, mikor láthatjuk a következő mozis Stephen King-adaptációt

Jövő ősszel Stephen Kinget fogunk moziban nézni.

A New Line stúdió 2022. szeptember 9-ére tűzte ki a legújabb mozis Stephen King-adaptációt, a Borzalmak városa (Jerusalem's Lot) adaptációjának premierdátumát. A filmet az a Gary Dauberman fogja rendezni, aki nemrég a legutóbbi Annabelle-epizódot dirigálta. Az már korábban kiderült, hogy a többek között az AZ szkriptjét is jegyző filmes fogja írni a forgatókönyvet, a producer pedig James Wan lesz.

A jelenleg Bostonban forgatott alkotásban Lewis Pullman alakíthatja Ben Mearst, Bill Camp lesz Matthew Burke, Makenzie Leigh kapta Susan Norton szerepét, míg Spencer Treat Clark Mike Ryersont, Alfre Woodardot pedig Dr. Codyként láthatjuk viszont. És a filmben még William Sadler is szerepelni fog, de hogy kit játszik, azt nem hozták nyilvánosságra.

A könyvet 1979-ben már adaptálták egyszer, a rendező Tobe Hooper volt, és máig az egyik legelismertebb King-adaptációnak számít. A könyv hazai kiadásának a következő a fülszövege: "Ben Mears, a sikeres író visszatér a Jerusalem's Lot nevű, isten háta mögötti kisvárosba, hogy "kiírja" magából itt szerzett gyermekkori traumáját: az 1930-as években a komoran a helység fölé magasodó Marsten-házba vonult vissza egy véres kezű gengszter, aki egy nap - látszólag minden indok nélkül - agyonlőtte feleségét, majd felkötötte magát. A gyermek Ben Mears egyszer beszökött ide, és meglátta a gengszter lógó hulláját, amely még évtizedek múltán sem indult oszlásnak... Az írónak azonban nem a nyugodt alkotómunka jut osztályrészül. Az álmos kisvárost mindinkább a megmagyarázhatatlan rettegés keríti hatalmába. Találnak egy akasztott kutyát, eltűnik két gyerek, s egyik este egy talpraesett kisfiú, Mark Pétrie a szobája ablakában megpillantja az egyik - időközben eltemetett - gyermek vigyorgó arcát. Mark már-már enged a kísértet bűverejének, de azután egy keresztet tart feléje, aminek láttán a jelenés agonizálni kezd, és füstté válik. Ben, Mark és még néhány, mindenre elszánt helybéli megindítja élet-halál harcát a Marsten-ház titokzatos lakói ellen. "

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!