Szekeres Viktor

A Shang-Chi folyamatosan múlja felül az elvárásokat

A vártnál is jobban szerepel az amerikai mozikban a Shang-Chi.

A remek kritikák és a még remekebb nézői reakciók a jegyeladásokban is megmutatkoznak a Shang-Chi és a Tíz Gyűrű legendája (Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings) legendája esetében. Egyrészt a korábbi vasárnapi bevétel-becslések túl óvatosnak bizonyultak, hiszen mint kiderült, a film iránti érdeklődés nem 20, hanem csak 2%-kal csökkent Amerikában szombatról vasárnapra, ami azt jelentette, hogy nem 71,4, hanem 75,4 millió dollár volt a nyitóhétvégéje. Másrészt pedig, ha 3 napos COVID-nyitórekordot nem is döntött a film, azért a 4 napos meglett.

A hétfői bevételi eredmények után ugyanis a Shang-Chi már 94,6 millió dollárnál tart az észak-amerikai mozik jegypénztárainak adatai alapján, amivel lepipálta a 87,5 millióig jutó Fekete Özvegyet is. És ez még akkor is igaz, ha előbbi esetében egy négy napos hétvégéről volt szó, tehát egy ünnepi hétfői bevétellel növelhette a bevételét, míg utóbbi csak egy szimpla, munkanapos hétfőivel.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • kalapos01 #3
    És így nem értetted a filmet. Értem. Amúgy ez nagyon édes. Mármint a stresszgombóc hozzáállás és az, hogy fel sem merül benned, hogy van, amit nem engednek leszinkronizálni. Amit tilos. Ez van, ha egy filmben több nyelven beszélnek, mert ilyenkor csak a domináns nyelv kap magyar karattyolást, hiszen valahogy jelezni kell, hogy különböző nyelveken beszélnek. Fura, hogy ez az első ilyen élményed, de mindenki megfizeti egyszer a tanulópénzt, én meg nagyon örülök, hogy segíthettem. Legközelebb mindenképp járj az effélének utána, nem muszáj minden filmet az első napokon megnézni, gyűjts ügyesen információkat, és ha meg tudod, hogy feliratokat hagynak benne, akkor ne is ülj be rá.
  • morguldae #2
    Hát én jól pofáncsapnám azt a szinkronizáló céget, aki a fél filmet feliratosra hagyja! Most vagy szinkronizáljunk valamit rendesen teljesen vagy ne! A hátamon feláll a nemlétező szőr már az ilyenektől, hogy a szinkronos filmeket tele hagyják felirattal meg egyéb nyelvű karattyolással! Le kéne már szokni erről a faszságról! Szinkronizálják megint rendesen a filmeket! Nem kellenek ezek a rohadt idegen nyelvű karattyolások felirattal! Ez így nem szinkronizált!
  • Ender Wiggin #1
    hihetetlen, hogy azt a tényt, hogy ezen a hétvégén még sosem jelent meg blockbuster film, igy aztán nem túl meglepő, hogy megdöntötte a rekordot, ennyire fel kell fújni. de azt, hogy még a steaming miatt megkurtitott black widowt sem tudta lenyomni, vagy hogy a 75 millióval az összes marvel-film nyitány lista alján van, már nem nagyon erőltetik... (akár csak azt, hogy ilyen tempóban 100 milliós veszteség garantálható)