Szekeres Viktor

A hónap plakátja a Dűne című scifié

Szép plakátot kapott a Dune.

A Warner nagyon, nagyon bízik a Dűnében, ember legyen a talpán, aki most be tudja lőni, hogy a másfél hónap múlva bemutatásra kerülő film mekkora érdeklődést fog generálni, illetve hogy fog sikerülni. A stúdió addig is bízik a reklámokban, hogy a filmre nem csak a Frank Herbert-művet ismerők fognak beülni. Most például az IMAX-aspektust emelték ki, mert ez a film, szemben nagyon sok IMAX-teremben is bemutatott alkotással, valóban IMAX-kamerákkal lett forgatva.

Mint ismert, Amerikában a Dune nem kap exkluzív mozis premiert, hiszen a film az HBO Maxre is fel fog kerülni, de itthon természetesen csak moziban lesz látható egy ideig. Nem csak azért, mert a streaming bemutató csak Észak-Amerikára vonatkozik, hanem azért is, mert nálunk egyébként is csak jövőre indul el az HBO Max szolgáltatás, mely a hazai HBO GO helyét fogja átvenni.


Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Macropus Rufus #4
    persze egy egész alakos cuccban nem látszik a színészi játék (már ami az arcot illeti). Bár ennek némileg ellent mond a Mandalorian. De annyira oda voltak, hogy milyen jól követi a könyvet. Az ornithopter-rel követik a ruhával nem. Gondolom lesz még pár ilyen a filmben. Kíváncsi vagyok pl., hogy Harkonen, hogy fog meghalni. Vagy, hogy kitérnek e arra, hogy ő amúgy egy jóképű srác volt, csak hát nem kellett volna egy Bene Gesserit boszival kikezdenie :) ha csak látványban lesz jobb mint a 84-es akkor igazából nem lesz jobb mint a 84-es. Ha a sztoriban is követi a könyvet akkor király lesz. De a ruha nálam egy rossz pont.

    Ami az adaptálást illeti, igazad van. De akkor ne legyen Dűne a címe. Vagy jelezzék, hogy csak az ötletet vették onnét. A fremen cucc eléggé komoly szerepet kap a könyvben ui. ez az ami életben tartja őket. De majd meglátjuk. Ettől még lehet jó a film.
  • zetortraktor #3
    Nem "el van rontva", hanem nem akarták úgy megcsinálni teljesen érthető módon. Aki adaptál, az a saját médiumára teszi azt, a megfelelő kreatív szabadság mellett.
  • Macropus Rufus #2
    régen olvastam a könyvet, de emlékeim szerint a fremen stillsuit egész alakosak, fejet is befedő ruhák. Ez el volt rontva az 84-es Dűnében és a képeket valamint a bemutatókat elnézve itt is. De annak örülök, hogy az ornithopterek olyanok mint a könyvben, mert azok meg eléggé gázosra sikeredtek a 84-es filmben.
    A plakátok meg teljesen hidegen hagynak, nem egy plakát miatt nézek meg egy filmet. Szóval tőlem annyi is lehet rajta, hogy "DUNE" egy fekete háttér előtt. :)