Szekeres Viktor

Itt a pár millió forintból készített magyar mozifilm előzetese

Olcsón is lehet mozifilmet készíteni.

16-os karikát kapott a következő magyar mozifilmes premier előzetese. A Mentés másképp különlegessége, hogy olyannyira független film, hogy még 5 milliós költségvetéssel sem rendelkezett, és ebben a marketingre szánt összeg is már benne foglaltatik. Az alkotók szerint 10 ezer nézőnél már nullszaldóra fognak kijönni, és a lenti trailert már 100 ezeren látták - mi eddig pont azért nem raktuk ki, mert a minimális marketing miatt hozzánk sem nagyon jutott el a híre.


A filmet Rózsa Gábor rendezte, aki reklámfilmeken szokott dolgozni, és most csütörtökön volt a premierje, a főszereplője Virsinszki Zoltán, de szerepelnek benne profik is, mint Trokán Péter, Sándor Péter, Dézsi Darinka és Lajos András. A rendező az Indexnek adott interjújában elmondta, hogy nyolcan dolgoztak a film stábjában, a sminkes, a fodrász, a scriptes, az operatőr (aki a testvére volt), a gyártásvezető (aki a párja volt), a kellékes (aki az édesanyja volt) és a hangmérnök (aki az édesapja volt).

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • zetortraktor #3
    Többek között mert fizetni kell 20-30+ embernek és a stúdiónak is, aki csinálja Ha nem fizetsz senkinek, akkor nulla a bérköltséged.
  • zola2000 #2
    Ez érdekes, mert egy mozifilm szinkronizálásának a költsége is milliós összeg, és ez nem csak a szinkron hanem a teljes film...
  • vato loco #1
    "Olcsón is lehet mozifilmet készíteni."

    Lehet, de azért kell hozzá egy Shop Stop szintű történet.