Szekeres Viktor

Menekülnek a nézők az új GI Joe-filmről

A Snake Eyes komoly ütemben bukja a fizető nézőit.

A hétvégén több komolyabb premier is volt Amerikában, de még ez sem magyarázat arra, hogy miért csökkent a Snake Eyes című GI Joe: Origins-film bevétele a második hétvégére 70%-ot az elsőhöz képest. Márpedig ez történt, hiszen a pár napja 13,3 millió dollárral a hétvégi toplista második helyén debütáló film ezen a hétvégén mindössze 4 millió dollárt hozott hazájában, és egészen a hetedik helyre zuhant vissza.

A 70%-os csökkenés nagyon komolynak számít a premiert követően, általában egy 40-45%-os esést kifejezetten biztatónak ítélnek meg (az ennél jobb nézőmegtartás már kiemelkedőnek számít), de egy klasszikus közönségfilm esetében az 50% alatti mutató is bőven elismerést érdemel. 60%-nál azonban már arról lehet beszélni, hogy a nézőknek nem nagyon jött be, amit láttak, hiszen nem nagyon viszik hírét a filmnek, illetve nem is nézik újra, míg a 70% fölötti zuhanás még akkor is katasztrofálisnak mondható, ha idén még lehet takarózni a járványhelyzettel.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Macropus Rufus #3
    ezt említettem én is egy másik, hasonlóan menekülős film kapcsán.
    Nekem is ez a kép ugrott be elsőnek amit leírtál :))

  • Zombee #2
    Van az a szar film... :)
  • Lapajka #1
    Elképesztő élmény lehet. Elindul a film és az első menekülő néző már 5 perc múlva kicsapja a terem ajtaját és elszalad... aztán a következő... majd egyre több üvöltés és visítás hallható a nézőtérről, aztán már dübörgés zaja, ahogy kitör a pánik és egymást taposva menekülnek ki a filmről a nézők... döbbenet