Szekeres Viktor

Készül a Gyilkosság világvége előtt-sorozat

Lehet, hogy sorozat készül a Gyilkosság világvége előttből.

Az amerikai Fox csatorna pilotot rendelt be Ben Winter The Last Policeman című scifi-krimijéből The Last Police címmel, természetesen abból a célból, hogy jövő ősszel képernyőre tűzhesse az ebből esetleg berendelésre kerülő tévésorozatot. A széria készítője Kyle Killen, aki legutóbb a Halo című videójáték tévésorozatos adaptációján dolgozott. A szereplőválogatásra az elkövetkező hetekben fog sor kerülni, a forgatás pedig valamikor az év vége felé lehet.

Az itthon Gyilkosság a világ vége előtt címmel megjelent könyv fülszövege a következő: "Hank Palace nyomozó már számtalanszor szembesült ezzel a kérdéssel, mióta a 2011GV1 jelű aszteroida megjelent a kutatók radarján. Többé ugyanis nincs esély a megmenekülésre, nincs remény. Csupán hat hónapnyi drága idő maradt a becsapódásig, aztán a Föld elpusztul. A visszaszámlálás során lenyűgöző képet kapunk az apokalipszisbe rohanó Egyesült Államokról: gazdasága összeroppant, a termény a földeken rohad. Zsúfoltak a templomok, zsinagógák. Az emberek világszerte hagyják félbe munkájukat – de nem úgy Hank Palace.
Ő a végére akar járni egy látszólagos öngyilkosságnak, abban a városban, ahol hetente tucatjával történik ilyesmi – csakhogy ez az egy valamiért gyanús neki. Ő az egyetlen, aki mindenáron tudni akarja az igazat, ám nyomozása során sokkal keményebb kérdésekkel is szembesülnie kell annál, mint hogy „ki a bűnös”: Milyen alapokon áll civilizációnk? Mit ér egy élet? Mit tenne bármelyikünk, mit tennénk igazából, ha tudnánk, hogy napjaink meg vannak számlálva?

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!