Szekeres Viktor

Csalódást okozott a Fekete Özvegy

Végül nem jött össze a 100 millió dollár mozis bevétel a Black Widow-nak.

A premier előtti bevételek alapján még arra is lehetett következtetni, hogy talán a Black Widow lesz az első film, mely Amerikában a járványidőszak alatt eléri a 100 millió dolláros nyitóbevételt, azonban a kiemelkedő kezdés után elég komolyan visszaesett az érdeklődés. Ez természetesen nem a film kritikája, hanem pusztán azt jelen, hogy aki nagyon látni akarta a filmet, az nem vált szombat-vasárnapig, hanem már az első részen ott lobogtatta a jegyét a jegykezelő néni/bácsi/gyerek szeme előtt.

A Disney becslései szerint végül 80 milliós startot produkált a film, ami persze így is megszerezte az első helyet. Érdekesség, hogy csalódást keltő eredmény arra késztette a Disney-t, hogy most először beszámoljon a Disney+-os rekordbevételekről is (a filmet 30 dollárrét nézhették meg most az előfizetők, a platformon októbertől lesz csak ingyenes), hogy így kozmetikázza az eredményt, de az ottani 60 milliós hozam kapcsán nem lehet tudni, hogy abból mennyi esik Amerikára. Akárhogy is, az legalább kiderült ebből is, hogy a korábbi prémiumos Disney+-premierek ennél kisebb bevételt értek el. (A számok tekintetében azt érdemes megjegyezni, hogy a Disney a mozis bevételeknek csupán a felét kapja kézhez, míg a Disney+-os pénzek 100%-ban nálunk landolnak.)

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Ender Wiggin #1
    Még a nemzetközi 70 valahányt is idevehetjük. Ez az, ami leginkább csalódás. A 80 otthon jó, a 60 a D+-ról az simán kamu is lehet, azt mondanak, amit akarnak...