Szekeres Viktor

Új előzetest kapott az Asimov-féle Alapítvány

Szeptemberi premier lesz a Foundation.

Még mindig nem teljes trailert kaptunk, de az Apple Tv+ nem csak kiadta az Alapítvány (Foundation) új teaser előzetesét, de azt is bejelentette, hogy a széria premierjére szeptember 24-én fog sor kerülni. Ez világpremiert jelent, vagyis hajnal háromtól már mi is megnézhetjük a sorozat első két részét magyar felirattal. A további epizódok majd heti rendszerességgel válnak elérhetővé.


A scifi irodalom Isaac Asimov által írt alapkövét sokan sokféleképp próbáltak már megfilmesíteni, de a fejlesztés során minden egyes próbálkozó rádöbbent arra, hogy megfilmesíthetetlen anyagról van szó. Manapság azonban, amikor már több megfilmesíthetetlennek tartott könyvet is sikerült adaptálni, semmi sem lehetetlen. Az adaptációs jogokat a Skydance Television vette meg, és David S. Goyer, valamint Josh Friedman kezdett el dolgozni a pilot forgatókönyvén - a showrunner előbbi lesz, az első szezon pedig 10 részből fog állni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Gabbbbbbbbbbbb #5
    Azért az alapítványt nem olyan nehéz megérteni, ha lassan adagolják extra sok akcióval akkor Vérpistának is le fog jönni a lényeg. A könyvek is tele vannak akcióval, hogyha nem viszik túlzásba a "woke" dolgokat és politikát, akkor akár szuper is lehet. (bár a birodalmi vezetést bemutató jelenet nem sok jóval kecsegtet, jááááj)

    ---

    Herbert nem csak olvasta az Alapítványt, hanem erősen inspirálta is. A hasonlóság nem véletlen.
    Utoljára szerkesztette: Gabbbbbbbbbbbb, 2021.07.30. 20:42:09
  • mumoka 2012 #4
    hát ez hasonló a dűne hez valóban de ütősnek tűnik nagyon csak nehogy elrontsák.
  • Csaba161 #3

    Ez az előzetes inkább a Dűne mint az Alapítvány...
  • yesname #2
    Sok szál, monumentális világ, képernyőre nehezen vagy egyáltalán át nem vihető leírások, gondolatok, a hétköznapi mozizó számára túl bonyolult is stb.
    Utoljára szerkesztette: yesname, 2021.06.29. 16:11:49
  • t_robert #1
    Miért lenne megfilmesíthetetlen az Alapítvány trilógia bármelyik része is? van mozgalmas története, csata, kaland... csupa olyasmi, amiből lehet egy sci-fi-t irni.