Szekeres Viktor

Így nem lesz 2. része a Mortal Kombat-filmnek...

Nem túl jók a Mortal Kombat-film kilátásai.

Amerikában hétvégén a becslések szerint mindössze 1,3 millió dollár bevételt termelt a Mortal Kombat, ami elég komoly visszaesés ahhoz képest, hogy négy hete a premierje hétvégéjén még több, mint 23 millió folyt be a kasszákba. Mindez azt jelenti, hogy a film jelenleg 40 millió dollár amerikai bevételnél jár, és sokkal többre nem is nagyon számíthatnak, már az is meglepetés lesz, ha a nyitóhétvégéjére rá tud duplázni összeredményében a játékadaptáció. Márpedig amely film nem éri el összbevételével még a nyitánya kétszeresét sem, annak kapcsán ki lehet jelenteni, hogy a nézőknek nem jött be. Az igazi közönségkedvencek esetében nem ritka a 3-4-szeres szorzó sem. (A régi Mortal Kombat-film például ugyancsak 23 milliós rajt után 3-szoros szorzóval 70 milliós belföldi bevételt produkált.)

És bár azt nem tudjuk, hogy a Warner stúdió milyen bevételt várt el a filmtől, mi az a szint, ami fölött elgondolkozik egy esetleges folytatáson, abban biztosak lehetünk, hogy olyasmit nem nagyon akarnak majd folytatni, aminél inkább a bevétel-csökkenés várható el a második részre. Sajnos bevételek kapcsán egyébként a nemzetközi premier sem sokat segített, Amerikán kívül egyelőre 36,8 millió dollárt folyt be. A film nemzetközileg magasan Oroszországban szerepelt legjobban, bár Kínában vagy Japánban nem lehetett látni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • RAZOR27 #5
    Azért azt tegyük hozzá, hogy egy időben startolt HBO Max-on, nyilván az is húzza le a mozis kasszát.
  • BrockSamson #4
    Nagyon furcsa volt a film. Egyik jelenetben teljesen normalisan beszelgetnek a karakterek, epul a tortenet, egesz szep a fenykepezes, a kovetkezoben meg mintha ott sem lett volna rendezo, a szineszek es a szovegek teljesen kontrolalatlanul szarok voltak, a vagas pedig teljesen utemtelen.
  • wraithLord #3
    Jaja, azt kihagytam... :D
  • Zsoltee_a_bator #2
    A forgatokonyvon hasalt el szerintem. A nyitany meg egesz jo volt aztan 1-2 hagyjan resztol eltekintve egeszen wtf.
  • wraithLord #1
    Hát a kötlségvetés alapján ez inkább egy teszt volt csak, hogy érdemes-e MK filmet csinálni.
    Szerintem érdemes, csak nem ilyet. Bár azt sem mondanám, hogy full rossz volt az egész, csak sok aspektusból esetlen és béna. Részben gondolom a kezdő rendező, részben az alacsony kötségvetés ("alacsony" relatíve...)