Szekeres Viktor

Itthon Amerika előtt láhatjuk a Halálos iramban 9-et

Mindenki várja már az új Halálos iramban-filmet, és látni is fogja nemsokára.

A Halálos iramban-sorozat nagy erénye, hogy nem csak a hatalmas tömegű rajongótábor nézi a franchise filmjeit, hanem azok is, akik nem annyira szeretik a Fast & Furious-okat, így segítve elő azt, hogy minél sikeresebbé váljon a széria. Mely széria itthon is folytatódni fog, ráadásul a június 25-is amerikai premier előtt egy nappal, már január 24-én.

Döbbenetes belegondolni abba, hogy egy sima autós akciófilmből miképp vált minden idők legjövedelmezőbb filmes franchise-a, melynek egy darabja, a hetedik rész Amerikán kívül még most is minden idők negyedik legsikeresebb filmje az Avatar, a Bosszúállók: Végjáték, valamint a Titanic mögött, lepipálva például minden egyes Star Wars-epizódot. 2001-ben 144 millió dollárig jutott el az első film, bár Amerikán kívül még 63 millió dollár bevételt sem hozott az akkor még 38 millióba került nitrós kergetőzés. A folytatás adta magát, a 76 millió dollárba kerülő 2003-as Halálosabb iramban az USA-ban, csak 127 millióig jutott el - cserébe nemzetközileg jobban szerepelt, hiszen 109 milliós bevétel képződött Amerika határain kívül. A Halálos iramban: Tokiói hajsza az eredeti szereplők nélkül természetesen alulteljesített Amerikában (62 milliós bevétel), azonban nemzetközi szinten, köszönhetően Amerika hiányának a sztoriban, nem szerepelt sokkal rosszabbul, mint a második rész (96 millió dollár.) Ekkor mindenki elkönyvelte, hogy a franchise-nak annyi, de 2009-ben a negyedik rész 155 millió dolláros amerikai és a 208 milliós nemzetközi összbevétellel új életet lehelt a franchise-ba, melynek egy ideig minden egyes része sikeresebb lett, mint az eggyel korábbi: HI5 - 210 milliós amerikai és 416 milliós nemzetközi bevétel, HI6 - 239 milliós amerikai és 550 milliós nemzetközi bevétel, HI7 - 353 milliós amerikai és 1,16 milliárdos nemzetközi bevétel. Egy ilyen eredmény után várható volt a visszaesés, de ez minimálisra sikerült, legalábbis Amerikán kívül, ahonnan 1,01 milliárd dollárt folyt be - az amerikai 226 millió elég komoly zuhanás százalékos tekintetben.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Lapajka #1
    Jézusom de jó... most hátra nyúlok a tarkómhoz és feltépem, majd lehúzom a bőrt a fejemről, majd az egész testemről és kibújok belőle boldogságomban...