Szekeres Viktor

Erősen kezdett a Mortal Kombat a mozikban

A kritikák ugyan nem túl jók, de az MK rebootja érdekelte a nézőket.

Egy film sikere kapcsán nem az számít, hogy jó vagy rossz, hanem az, hogy hányan nézik meg az első napokban, amikor még a minőség nem tükröződik az adatokon, csak és kizárólag a marketing. És a jelek szerint a Mortal Kombat marketingesei nagyon ügyesen hálózták be a nézőket, hiszen amellett, hogy az HBO Maxon is a legnézettebb film volt az MK premierje napján, az amerikai mozikban is jól szerepel.

A film 9 millió dolláros pénteki nyitónapot produkált hazájában, ami a járványidőszak harmadik legerősebb eredménye a Godzilla vs. Kong első két hétvégi teljesítménye után. Ez a kezdés azt jelenti, hogy a film nagyjából 25 milliós nyitóhétvégét fog produkálni, ha minden a korábbi trendek szerint zajlik. Érdekesség, hogy előfordulhat, hogy ez a teljesítmény sem lesz elég az első helyhez, ugyanis az USA-ban a Demon Slayer című anime 9,5 milliós pénteket produkált.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Lapajka #3
  -spoiler-
  Jah sajnos siralmas volt... méltón becsatlakozott a korábbi sorozat 2-odik és harmadik részéhez ill a tv sorozathoz... kb ugyanaz a gagyi szint (leszámítva valóban a nagyon-nagyoni bíztató első jelenetet... aztán kimondható a közhely: erős kezdés után erős visszaesés és gyenge folytatás), pedig eltelt kb 20 év, technológiailag minden adott volt (ami azért a trükkökön látszott is, amik egyedül rendben voltak, nyilván szebbek voltak mint 25 éve, de amúgy már azok is élvezhetők voltak és rendezésileg jobban voltak elhelyezve!)...
  A legendás legelső rész kislábujjáig együttvéve sem ér fel az összes többi próbálkozás... Most valóban csak Sonia és Sub-Zero, akik említésre méltóak (de ők sem valami extrák, pl Sonia extrém lábtechnikái, észveszejtő végtelen combokkal, Sub-zero látványos szaltói mind SEHOL)... A többi meg nagy nulla, említésre sem méltók... pedig volt minden, biciklirúgás is, tűzsárkány stb... Scorpion-t is így szétcincálni nagy hiba volt, és ninja helyett az öreget szamurájként behozni gáz lett... Kitana-t kihagyni meg őrület... olyan szép volt, hogy sírni lehet, misztikus rejtélyes, és a harci legyezőjével büntet... és ő volt az alvilág "árulója' a 10 000 éves elátkozott harcos hercegnő, aki segítette a halandók csapatát. Kano amúgy még nem volt rossz, de inkább csak a színészi kvalitásai miatt... harcművész- de legalább kemény utcai bunyós gengszterség abszolút nem jött ki, csak egy nagypofájú balfék, holott az izomzata is jó volt... legalább némi harcművész alapképzésre elküldhették volna, hogy a mozgása legalább emlékeztessen egy igazi profi bunyósra... Na mindegy ... Hát elég nagy sokk volt film, mondhatni letaglózó MK rajongóknak.
  Úgyhogy vigasztalódjunk az ősi legendás szakrális Reptile vs Liu Kang találkozó jelenettel (ahol a zenére sem árt figyelni), aztán a Youtube playlist-en jön még pár finomság... pl Kitana és Liu Kang "harca"... később a végső fight Liu Kang és Sang Tsung, ahol a zseniális főcímzene brutálisan jól van beépítve... (amúgy a bunyó sajnos nem elég czizellált, de ez azért van mert a Shang Tsung-ot játszó fickó, színész és nem harcművész ugyebár... (ahhoz képest jól teljesít, jó izomzat, jó mozgás, tehát egy sor technikát megtanult jól felkészült, amúgy mezei lődözős akció filmsztár volt, de nyilván sokat kellett bunyóznia is az általában B filmjeiben, amikben főleg rosszfiút játszott)

  https://www.youtube.com/watch?v=NJOJTsmJLLA
  Ez pedig (még vígasztalódásként) egy kis klip a fő dallal, ami minden idők egyik legjobb techno-dance slágere, és egy montázzsal, aminek a második felét kicsit elmérték, mert nem kellett volna beletömni mindent, még a sorozatból is vagdalni snitteket, meg a 2-3-ból, bár azokban is van azért egy két gyöngyszem, pl a robotok harca korrekt benne, Scoripon és Sub-Zero sem okoznak általában csalódást, de hát ők igazi harcművészek ugyebár...
  https://www.youtube.com/watch?v=ZOytoGkzLps
 • nlght #2
  Hát én sokkal többet vártam tőle. Sok szempontból a 90-es évekbeli első rész jobb volt.

  Raiden csalódás volt pl. Christopher Lamberthez képest. Sub-Zero és Sonya hozta az elvárásomat kb. de a többiek jó ha a közepes szintet hozták jóindulattal.
  Mondjuk ez lehet, hogy a casting felelős hibája inkább.
  A harc koreográfiája láttán hol elégedetten csettintene az ember, a következő jelenetnél meg meglepődötten kérdezné, hogy mi ez a lámaság. Mintha két különböző koreográfus dolgozott volna rajta. Az egyik profi, a másik meg gyökér lett volna.
  A forgatókönyv meeeh kategória, amit javíthatott volna egy jó rendező, de sajnos elsőfilmes rendezőt adtak a projekthez, ami meg is látszik.
  A rendezésen látszik a legjobban, hogy alulmúlta magát a film az elődjéhez képest. Sokkal jobb helyszíneken játszódott az előd és jobbak voltak a jelmezek is.

  Viszont mivel ezt már 18+ korhatárra rendezték valamelyest csökkent ezen a gondon. Jót tett a Mortal Kombat világnak, hogy nem 13+ korhatáros.
  Egybként ha a régi, előd film is felnőtteknek készült volna, akkor jobban meglátszana a 2021-es film gyengesége.
 • bandeeeeee #1
  Szerintem a letöltő oldalakon is erősen kezdett! :D