Szekeres Viktor

A Démonok között 3 lehet az univerzum egyik legkeményebb filmje

A Conjuring 3 magas korhatárt kapott.

Az amerikai korhatár bizottság, az MPAA újabb adag filmnek határozta meg a korhatár-besorolását. Az egyik legtöbbeket érdeklő a listából mindenképpen az új Démonok között (The Conjuring: The Devil Made Me Do It) érdekelhet a legtöbbeket (még olyan alkotások vannak rajta, mint a Cry Macho, a Drama Drama, a Gaia, a The Gateway vagy az A Mouthful of Air), még akkor is, ha nem fog minket meglepetés érni a döntés kapcsán, hiszen R-es korhatárt kapott, vagyis a 17 éven aluliaknak csak nagykorú felügyelete mellett ajánlott a megtekintése.

Az MPAA ilyenkor mindig megindokolja a döntését, és ezúttal első helyen a filmben fellelhető borzalmakat emelték ki, majd az erőszakot, és végül "néhány" felkavaró snittet. Mindez persze nem fog sokakat sokkolni, hiszen az előző két epizód esetében is R-es volt a korhatár, sőt, a The Conjuring-univerzum mind a hét eddigi filmje ugyanezt a besorolást kapta.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Lapajka #4
    Az állítólag kifejezés erre utalt tesó... tehát mindezt pont nem nekem kell magyarázd, meg bárkinek, aki használja ezt a prefix-et... ;)
  • zetortraktor #3
    "döbbenetes történeteket mesélnek el, amik állítólag valóban megtörténte"

    Nem a történetek történtek meg, hanem az alapjuk valós. Nyilván semmi démon vagy ilyesmi nem volt, az csak az írók agyszüleménye, de tényleg vannak emberek, akik úgy gondolják, hogy megszállás és átok van a köreikben, és ezért paranormális nyomozóknak fizetnek, hogy vizsgálódjanak. A mostani rész is teljesen valóságos tárgyalásra épül, de az ijesztgetés csak fikció, meg amit csinálnak Warrenék benne.
  • cenobite #2
    Nagy horror rajongóként mondom, hogy tetszik a széria.
    De számomra az Ördögűzőt (főleg a rendezői változatot) még mindig nem sikerült senkinek letaszítani a trónról. Pedig nézek ázsiait, gore-t, hollywoody-t, stb..., szóval mindent. Vannak nagyon jók, az tény. És nagyon jó, hogy jönnek ki igényes alkotások is a sok idétlen jumpscare mellett.
  • Lapajka #1
    Igényes horror univerzum épült fel a Conjuring körül, ami forradalmi. Vera Farminga nevével fémjelezve. Ide tartozik pl az Apáca c. film is Taissa Farminga-val. Finoman összedrótozzák a történeteket, és ez még csak a kezdet. Magas szintű rendezés, abszolút minőségi szintre emelték a horrort. Nem szeretem a műfajt, nem nézek alapvetően horrort, csak a színészek miatt "csábultam el' és nagyon kellemesen csalódtam... nem a céltalan és önkényes bélfröcsögés a lényege ezeknek, hanem döbbenetes történeteket mesélnek el, amik állítólag valóban megtörténtek... afféle mozifilmes Meghökkentő mesék... Meg kell említeni egy zseniális fiatal színésznőt Madison Wolfe-t, aki elképesztő zseniális alakítást nyújt, ha jól emlékszem a második részben. (de már több komoly munkájával is bizonyított, pl a Óriásvadászban, úgy tűnik új generációs horror-thriller specialista lesz a kiscsaj)
    Utoljára szerkesztette: Lapajka, 2021.04.23. 06:21:58