Szekeres Viktor

Készül a Fűrész 10

Már fejlesztik az új Fűrész-epizódot.

A Production Weekly alapján a Fűrész-rajongóknak mostanság nagyon jó lesz, hiszen nem elég, hogy érkezik nemsokára Chris Rock Fűrész-menti horrorfilmje, a Spiral, de a Twisted Pictures már elég komolyan benne van egy 10. epizód fejlesztésében, ami azt jelenti, hogy nemsokára elkészülhet a koncepció, és akkor már csak egy stúdió bólintása kell ahhoz, hogy forgatókönyvet írjanak belőle. Amiből persze vagy lesz, vagy nem lesz új film.

A viszonylag olcsó filmsorozat bevételei érdekesen változtak az évek folyamán. Az első film Amerikában 2004-ben 56, a 2005-ös folytatás 87, míg a 2006-os harmadik rész 80 millió dollár bevételt termelt. Ezeket a filmeket Amerikán kívül 48, 61 és 85 millió dollár bevétel kísérte. 2007 és 2009 között újabb három rész került mozikban, amik belföldön 63 és 57, valamint nagy esés után 28 millió dollár bevételt hoztak, jelezve, hogy kipukkadóban van a sorozat, amit azonban 2010-es Fűrész 3D 46 milliós sikere valamennyire cáfolni látszott. Nemzetközileg is hasonló volt a tendencia 76, 57 és 41 millió dolláros bevétellel, de a 3D-s film 90 milliót hozott. Végül a 2017-es, 10 millióból készített Jigsaw Amerikában 38, a világ többi részén 65 millió dollárra volt jó. (Érdekesség, hogy a Fűrész: Újra játékban, azaz a Jigsaw a legsikeresebb rész lett a szériában több, mint 100 000 nézővel. Első nekifutásra a független horror alig pár magyart érdekelt, de a második rész már 40, a harmadik pedig 60 ezer embert vitt be a mozikba, hogy aztán, főleg a Korhatár Bizottság szívózása miatt ne hozzanak több bevételt a folytatások. Szerencsére a 3D-s hetedik részt már nem érték korlátozások, így az ismét 60 ezer néző körül teljesített.)

A Fűrész-széria egyébként amellett, hogy minden idők egyik legsikeresebb horror franchise-a lett, még arról is nevezetes, hogy elindította az első rész rendezőjének, James Wannek a hollywoodi karrierjét. Wan a Halálos iramban hetedik részével minden idők egyik legsikeresebb filmjét rendezte, majd pedig elkészítette a Démonok között 2-t, mely bemutatása idején az elmúlt évtized legsikeresebb horrorjává vált. Legutóbbi filmje pedig az Aquaman volt, melynek bevételi érdemeit nem kell ecsetelni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Macropus Rufus #1
    ez még megy? :o
    én a második résznél elengedtem az egészet. :)
    10 részt mi a fenének belőle? Ez tök olyan mint a Hellraiser 1-10.... Az első 2 esetleg 3 rész még okés (pláne az első, az nagyon jó) de a többi?!