Szekeres Viktor

400 millió dollárért a Netflix szerezte meg a Tőrbe ejtve 2-3-at

Elég nagy licitálás folyt a Knives Out következő epizódjaiért.

A jelek szerint az már jó ideje eldőlt, hogy a nagy sikerű Tőrbe csalva (Knives Out) nem mozis premiert fog kapni, ugyanis a tegnapi sajtóhírek szerint 3 streaming platform, az Amazon Prime Video, a Netflix és az AppleTv+ között folyt hatalmas licit a franchise következő két filmjének jogaiért, és egybehangzó források szerint végül a Netflixnek sikerült megkaparintania a két film jogait, több, mint 400 millió dollárért.

Nem csoda, hogy a folytatásokat ekkora érdeklődés övezte, hiszen manapság nagyon nehéz eredeti filmmel sikert elérni, ugyanis a nézőket szinte csak és kizárólag az ismert, illetve korábbi anyagon alapuló alkotások érdeklik, vagyis a feldolgozások, rebootok, spinffok, előzmények és folytatások. A Tőrbe ejtve premierjének évében, 2019-ben például a legsikeresebb eredeti filmes startot a Mi (Us) produkálta, amit Jordan Peele nevével adtak el (71 milliós nyitóhétvége után 175 milliós amerikai bevételig jutott el), de utána nagyon sokat kell keresgélni, hiszen a Jó srácok (Good Boys) kezdése már csak 21 millió dollár volt (Amerikában 83 millióig jutott el). Konkrétan az akkor bevételi toplista első 30 helyezettje között nem volt több eredeti film a Knives Out premierjéig, ami egyébként 26 milliós nyitóhétvége után 165 millió dollárt ért el. Ezzel ugyan a Mi bevétele alatt maradt, de zongorázni lehet a két alkotás közötti különbséget, hiszen a krimi jóval alacsonyabbról indulva ért el hasonló magasságba, ami a nagyon pozitív nézői reakciókra utal.

Mindez persze a rendező, Rian Johnson munkásságát ismerve nem meglepő, hiszen közönségkedvenc filmesről van szó. Korábban már három igazi rajongói kedvencet készített: 2005-ben a Beépülve című krimit mutatták be tőle, 2008-ban a zseniális Szélhámos fivéreket, míg 2012-ben a Looper - A jövő gyilkosát, mellékesen pedig dolgozott még az elmúlt évek magasan legjobb sorozatának tartott Totál szívásban is, többek között ő rendezte a harmadik évados legyes részt, valamint a sokak szerint a sorozat csúcspontjának tartott Ozymandiast, az 5. évad 14. epizódját. És persze, a Star Wars: Az utolsó jedik is az ő munkája volt - magasan ezt látták a legtöbben. Igazából csak egy hajszálon múlik, hogy ő is azon rendezők közé tartozzon, akiknek minden filmje legalább 7-es IMDb-értékeléssel bír, de a Szélhámos fivérek, zsenialitás ide vagy oda, "csak" 6,8/10-es osztályzattal bír a filmes adatbázisban.

Rian Johnson eredetileg 2021-es premierrel számolt a második rész esetében, de ennek ugye keresztbe tett a járvány. A második rész főhőse természetesen Daniel Craig karaktere, Benoit Blanc, magánnyomozó lesz, aki új ügyben kezd el nyomozni, melynek középpontjában ismét egy rakás új karakter lesz - minden bizonnyal híresebbnél híresebb színészek alakításában.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!