Szekeres Viktor

Alakul a Tehetséges Mr. Ripley-sorozat

Dakota Fanning is benne lesz a Ripley-ben.

Még 2019. őszén derült ki, hogy Andrew Scott lett Mr. Ripley a Ripley című Showtime-sorozatban, most pedig elkezdődött a széria castingja, és elsőként Dakota Fanning csatlakozott a krimihez. Pár éve Neil Cross próbálkozott meg Patricia Highsmith Tom Ripley-könyveinek tévés adaptálásával, de az a projekt nem jutott sehová, azonban nem sokkal később Steve Zaillian csapott le a szociopata antihősről szóló projektre, amit nem csak írni fog, hanem rendezni is.

A készítő a tervei szerint 5 regényen (The Talented Mrs. Ripley, Ripley Under Ground, Ripley’s Game, The Boy Who Followed Ripley és Ripley Underwater) keresztül mutatja be, hogy lesz a szélhámosból sorozatgyilkos. A 60-as években induló történet első szezonja 8 részes lesz.

Itthon A tehetséges Mr. Ripley legutóbb a következő fülszöveggel jelent meg könyv formájában: "Tom Ripley egy piti kis szélhámos, akinek ölébe hull a szerencse: egy gazdag hajógyáros Olaszországba küldi, hogy hozza haza pazarló, léhűtő fiát, aki dilettáns képek mázolásával múlatja az időt. Minden költségét kifizeti, sőt, még egy kis apanázst is juttat neki az európai útra."

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • kalapos01 #2
    Alain Delon tényleg isten, és valóban mindenkinek érdemes megnéznie (és szerintem anno Dennis Hopper is elég jó Ripley volt - fura belegondolni, hogy annak idején pont Wim Wenders rendezett Ripley-filmet), de egy 2 órás film sosem fog felérni mélységeiben egy több órás vagy szezonos sorozattal, ami sokkal alaposabb könyvadaptáció lehet.
    Utoljára szerkesztette: kalapos01, 2021.03.18. 14:35:54
  • Lapajka #1
    Nem lehetne, hogy ilyen esetekben inkább csak ajánlják, hogy nézzük meg újra a régi filmet? Mindenki SOKKAL jobban járna...