Wonder Woman 1984 - a DC hozza a megszokott formáját

Az első Wonder Woman film pozitív csalódásként lett elkönyvelve és azt gondoltuk, hogy megtalálták a karakter útját. Sajnos a második rész egyértelmű csalódás, még ha Gal Gadot ismét nagyon aranyos és meggyőző is a szerepben.

Egy kisebb kitérő után nagyon úgy tűnik, hogy a DC "visszatalált" a régi, megszokott formájához, így akár azt is érezhetjük, hogy a Joker és a Shazam! csak egy-egy kósza kitérő volt a középszerűség útvonaláról. Pedig a 2017-es Wonder Woman egy nagyon kellemes kis szuperhősfilm volt, mely ráadásul megtalálta a közönségét is. Gal Gadot tökéletes választás volt a naiv, de az igazságot hajszoló amazon alakjára, ráadásul kapcsolata is nagyon valószerű volt Chris Pine-nal.

Hogy tetszett a Wonder Woman 1984?
 • Tetszett, jó film volt, itthon is
 • Közepes lett
 • Nem tetszett, moziban akartam látni
 • Szerencsére zárva a mozi, ez a film bűn rossz
Ezek után feltehetően senki nem gondolta, hogy a Wonder Woman 1984 mennyire más lesz. Ahogy azt mindenki kitalálhatta, 1984-ben járunk, mikor is Diana hébe-hóba megment egy csapatnyi embert gonosztevőktől vagy éppen egy figyelmetlen sofőrtől. Diana még mindig gyászolja szerelmét, akit még a világháború során, az Arésszal folytatott küzdelemben veszített el. Egy nap azonban egy titokzatos kő kerül a látókörébe, mely képes bármilyen kívánságot valóra váltani. Erre teszi rá a kezét Maxwell Lord, egy bukott cég tulajdonosa, aki persze el is vár cserébe valamit a kívánságokért.

Első körben annyit el kell mondani a filmről, pozitívumként, hogy a szereplők továbbra is nagyon jók - egyet kivéve. Gadot maga Wonder Woman (de sajnos Dianaként már vannak gondok, de erről később), Chris Pine ismét nagyon jól hozza a visszatért Trevor kapitányt és Pedro Pascal kellően tenyérbemászó ahhoz, hogy szurkoljunk a hősöknek.

Aki kilóg, az Kristen Wiig, aki valamilyen titokzatos oknál fogva Barbara Minerva, azaz Gepárd szerepét kapta meg. Még mindig azt gondolják Hollywoodban, hogy elég egy csinos nőre szemüveget adni és másként fésülni a haját, attól ő máris egy lenézett, szürke kisegérré válik.


Az meg, hogy Gepárd végül miért is tűnik fel abban az alakban, amit a képregényből is ismerünk, érthetetlen. Semmi nem indokolja, az összecsapások alapból elég fantáziátlanok és unalmasak, sajnos. Pedig az első részben akadtak nagyon jól kivitelezett ütközetek; itt egyedül az autós üldözés az, ami megmaradt a fejemben, a film megtekintése után pár nappal. Ehhez persze kell az is, hogy olyan túl sok akció nincs is a filmben... logikai bukfenc viszont annál inkább.

Wonder Woman első alkalommal a Batman Superman ellen filmben bukkant fel, és Bruce Wayne semmilyen korábbi felvételt vagy bármilyen nyomát nem találta a szuperhősnek - miközben itt láthatjuk a filmben, ahogy kamerák előtt harcol, futkos. Persze a Trevorral kapcsolatos csalódottságával magyarázzák, hogy miért kerüli a nyilvánosságot, de a végén biztosan több millióan látják őt a tévékben és hallják is. A lezárás egy elképesztő naivitás az írók részéről, egészen bugyuta, amit hihető magyarázatnak tárnak elénk és a több mint két órás játékidő pont nem alapozza meg ezt a véget.

A történet tehát nem túl acélos, Gadot egyedül az "aranyosságával" tud életet lehelni a figurába. Pascal mellett esélye sincs, minden jelenetben lejátssza a képernyőről és Pine is magasan jobb nála. Trevor kapitány rácsodálkozása a '80-as évek dolgaira egyébként remek poénforrás, mely a film nagy pozitívuma. Sajnos azonban a kémia kettejük között megkopott, a drámai élményt Gadot nem képes átadni.


Cseppet sem rossz a Wonder Woman 1984, de aki az első részhez hasonló filmet vár, az bizony csalódni fog. Ez inkább egy romantikus dráma, némi akcióval fűszerezve, nem pedig egy szuperhősfilm. Persze aki zsebkendőbe szipogva akar kijönni egy ilyen filmről, annak tökéletes választás lehet. De sajnos a logikai bukfencek, az érdektelen karakterek és a nagyon felejthető akciójelenetek miatt nem lesz hivatkozási alap úgy, mint elődje volt. 6/10

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Lapajka #23
  Nade azért azok a combok, azok a szemek... mindenért kárpótolnak... XD
 • Zombee #22
  Nem feltétlenül értek egyet mindennel, ellenben korrekt, megalapozott vélemény. Bár azzal vitatkoznék, Marvel Kapitány mennyiben tud segíteni az Avengers-en, tekintve, hogy alig szerepel benne, és nem is lett túl izgalmasra megírva a karakter.
 • bandeeeeee #21
  Az eNmbereknek nem tetszik.
 • Lapajka #20
  NA látod...8) Senki nem állította, hogy van tartalma is a sztorinak, kb mint a szappanoperák tudod...
 • dyra #19
  jó hát oké akkor ha a kamera előtt történő üres pofázást miközben jó pasikat és lányokat nézünk történetnek számít akkor oké.
 • Lapajka #18
  Magadon röhöghetsz mert a szövegértésed eléggé oda van barátom... amit írtam TÉNY és még alá is számoltam, mert 3 órából 30 perc az ugyebár nem 25%, hanem inkább 15%... 85%-ban sztorit látsz, hogy a sztori KÖZBEN jó seggeket riszálnak az egy másik dolog, az járulékos díszítő elem csupán, ettől még akkor is megy a sztori és nem akciózás, azaz sztori van és nem harc van, aminek kéne lennie kb a film 50%-ban inkább... még ha 75%-ban van sztori az is sok.
 • dyra #17
  Én is éppen így röhögök rajtad. Egy ilyen jelmezes filmnek se tudom felidézni a "sztoriját". De még a gyerekeim se. Ja de. Jön a kurv*nagy gonosz aki hihetetlen erős a jófiúk/jólányok meg levadásszák. Természetesen a jó fiúk általbán álom pasik a jó lányok pedig minimum valami ország szépségkirálynője. De biztosan igazad lehet a történeten van a hangsúly.
 • Lapajka #16
  Ha valóban századlagos, akkor egy 3 órás ilyen jellegű filmből, miért kb 2,5 órányi sztorizás van és jobb esetben kb fél óra akciózás? Azaz 75% sztori... biztos jól saccoltál bro..? XD
 • dyra #15
  Ezekben a filmekben tök századlagos dolog a történet.
 • Lapajka #14
  Pont fordítva látom. Legalábbis a Bosszúállók-ra vonatkoztatva... felháborítóan infantilis zagyva, felesleges idétlen karakterekkel teletömött, tébolyig hájpolt igénytelenség, csak a jó nők miatt bírtam végignézni, mert abban biztos hogy éllovas... teletömi szűk nacis jó fenekű dögös csajokkal, nem bíz a véletlenre semmit... Nyilván itt Gadot hivatott ezt a hatást kiváltani (rám hat a szépsége, de elhiszem hogy nem mindenkire, hiszen izraeli hölgyemény ugyebár, és ismerjük egyesek buta előítéleteit)...

  Szerintem pont a Bosszúállók a siralmasan infantilis gyerekfilm 12 év fölött egyenesen nem ajánlanám... a DC eddig egyetlen ilyen vegyes szuperhős filmet csinált (ahol 2-nél több is van benne), szerintem az az egy kenterbe ver egyszerre 4 Avengers zagyvalékot... de ez az én véleményem. Nyilván megnéztem mindet, mondjuk követni nem tudtam, elmondani egyetlen jelenetet nem tudnék, viszont rengeteget tudnék beszélni Karen Gillan és Brie Larson gyönyörű fenekéről... (sajnos a Feketeözvegyről már ezt nem mondhatom el, és nem csak az a baj, is az még nem is volna baj, hogy kiöregedőben levő szép, tehetséges sztár színésznő, hanem a szerepe is borzalmas, nincs szuper képessége, mégis lecsap mindenkit, de még csak szuper motyója sincs, mint a Vasembernek vagy Batman-nek, és akkor a szerencsétlen, szintén tök fölösleges és szuperképesség nélküli íjász haverjával ugrándoznak röhejesen... mert biztos egy Thanos ellen bármi esélyük lehetne... (mindkét karaktert kivágnám, azaz vágtam volna, sőt be sem teszem a helyükbe és még akár lehetne jó film is)... ez a kényszeresen sztárokkal teletömés, gyomorforgató és irritáló, a karakterek fele tök felesleges szinte semmit nem csinál csak felbukkan néha egy-egy jelenetre... rémálom, de nyilván 10 éves kor körül másképp látja az ember... és itt rájuk apellálnak a preteen korosztályra (akikkel mennek a szülők a moziba ugyebár) és ha ez megvan már nem bukta a film, a többi már csak ráadás... hogy értelmes felnőtt számára (főleg ha nem szuperhős mániás), kínszenvedés a film, az már nem érdekelte a készítőket... ellenben az igazság Ligája, aminek már csak a címe önmagában elég, hogy felfrissüljünk a bosszúállók címhez képest...

  Hogy lesz ill van Feketeözvegy film végre, az nem baj, sőt előbb kellett volna megcsinálni és nagyon de nagyon nem kellett volna erőltetni szegényt végig az Avengers sorozaton nyögősen siralmasan (nyilván valamelyik producerrel összejött vagy nem tudom mi lehetett ennek a filmtörténeti fiaskónak az oka) és szegény Johanson karrierjét, mint színművész is lerombolta (nyilván a vagyonát meg pont fordítva persze), Vasemer is siralmas kb nyomorult Robert Downey is így járt, visszaverekedte magát az élvonalba a 2000 körüli lecsúszása után, erre belelépett ebbe az ingoványba ami nem engedi... ezek után már ő is Vasember marad... bár reménykedem hogy még tán ő ebből is talpraáll... a Guy Richie féle Sherlock és az Avengers, kb mint Mozart és a Justin Bieber... nagy kár értük... pedig mindketten megvetették a lábukat az igazi művész kategóriában mielőtt ez a moslék rájuk borult... (Brie Larson és Karen Gillan is eléggé mellényúltak, de hát pénz beszél) a Marvelnél is az van amúgy, hogy az első részek mind jók, ez tagadhatatlan, még a siralmas fapofa karakter Amerika Kapitány is, a Pókember meg annyira nyomorult gyerekfilm, gyerek karakter, hogy ennél több szót nem érdemel.... ja igen Hulk... a színész brilliáns (szerintem ő sem büszke túlzottan a művészetére ebben, de hát a nagy pénznek nehéz ellenállni... és hát ugyebár el tudott csábulni még Cate Blanchett is a Thor egyik részére, és Anthony Hopkins is, akik az amerikai kommersz filmművészet alfái és omegái...); itt is az első rész a jó amúgy a régi Hulk 15 éve (nem az Edward Norton-os, mert az már borzalmas, hanem még az az előtti, a legelső az új szuperhős mozi érában) és sokat hozzá is tettek, mondhatni a Thor világa az egyik legemészthetőbb felnőttek számára is (az első rész itt is jó!). Egyedül a Hangya és a Dr Strange akik üde kivételek, egy a baj, hogy őket is tök felesleges volt belegyömöszölni ebbe a kaotikus infantilis se füle se farka zagyvalékba... A Chris-ek persze általában igényes izmos jóképű fiúk és színésznek sem kutyák mind és itt ugyebár 3 sztár-Chris is van, a negyedik elment a Wonderwoman karjaiba...

  Evans viszont a szereppel nem tud mit kezedeni, mert látja hogy retardált baromság, de mgis komolyan kellene vegye ugyebár, ebből lesz egy zavart torz grimasz rendszer (csak úgy mint Ben Afflek-nél) de aztán az, hogy még borzalmas gagyi vasembert még meg is háromszorozták ugyebár Gwyneth Paltrow és Dan Cheadle "jó" voltából, továbbá az Amerika Kapitányt is duplikálták, meg a Hangyát is... ez már olyan szinten őrület, hogy fel nem bírom fogni, hogy senki nem szólt hogy gyerekek ez már túl tömény lesz... mindenesetre megkérdeznék pár 12-14 éves rajongót (de akik max kétszer láttak minden rést, nem mániást), hogy mesélje már el a sztoriját az Avengersek... aztán csak pislognának... mivel NINCS SZTORIJA... ehhez képest a Justic League ékegyszerű története, visszafogott szuperhősszáma és sztár száma nagyon nagyon üde és frissítő... még akkor is ha nem sokkal jobb film sajnos, a directors cut sem amúgy sajnos... bár néhol megéreztem már benne az ős Snyder katarzist, amit a 300-ban és a Watchmen-ben még ki tudott domborítani, aztán sajnos rátelepedtek a nagy stúdiók meg van kötve a keze... ezért lett a Batman vs Superman is egy kotvány... és a vicc, hogy egyik színész sem rossz! Mégis mindkettő ezekben a szerepekben katasztrófális... (nyilván nem kreatív színészek, mint egy Robert Downey pl aki simán feldob az egyéniségével és ötleteivel egy ilyen siralmas szerepet... Zack sajnos nem tudja a színészeket jól instruálni, ő egy visual effect man... kéne mellé egy kreatív színművész-rendező, aki a színészek mimikájával és hanglejtésével foglalkozna, külön projektként, mivel EZEK a színészek nem boldogulnak ezzel önállóan (Zack meg csak az akciókra és látványra koncentrálhatna és igen nagyokat lehetne, azaz lehetett volna dobni e filmeken)... pl a 300-ban ugyebár kreatív színészek vannak, nem kellett bíbelődnie sem a hangjukkal sem az arcukkal, megoldották maguknak zseniálisan, akárcsak a Watchmen-ben ahol pl a zseniális Billy Crudup katartikusat játszik, holott félig cgi animáció az ember... sajnos öreg a szerepre, amúgy, különben tuti ő lett volna Superman, csak hát mire rájöttek a stúdiók kik az optimális alkotók, addigra kiöregedett... bár játszik az Igazság Ligájában ugyebár egy szerepet azért nem csalta meg Zack... (már legalábbis művészileg.. legalábbis remélem hogy csak... XD).

  Sajnos Flash egy az egyben el van koppintva az X-men-ből ugyebár, bár a színész srác zseniális (kb ahogy az X-men-ben is), amúgy nagyon jó karakter, a fekete srác meg hát láthatóan egy kényszer karakter, nem értem mimért nem lehetett helyette inkább egy Catwoman, Batgirl vagy Poison Ivy (eleve kellemetlenül sok a hím ugyebár, főleg az Avengers-hez képest, ahol meg legerősebb pont nő ugyebár és több is van a csapatban) vagy szinte akárki más a DC világból... akár a Spawn is (bár nem vagyok biztos hogy ő DC bocs, de hát kell ugyebár legalább egy fekete hiszen BLM); a Fekete Párduc, mint önálló film hibátlan, de hogy még azt is minek kellett beletömni az Avengers-be ez már minősíthetetlen, teljesen kilóg, teljesen felesleges... kb a szuperhősök fele nyugodtan kihagyható lenne az Avengers az osztagból, de erőltették erőltették és ez is lett belőle egy kínkeserves erőlködés... nagy szerencséjük, hogy a DC nem bírt felhozni ezzel szemben valami nagyobb dobást (egyelőre)... Az Igazság Ligáját szerintem pont hogy a Wonder Woman menti meg, abszolút elviszi a hátán, az Avengers-t meg Marvel kapitány és Nebula egyértelműen... (Thor és Flash pedig jó karakterek jó színészekkel, szóval egyedül rájuk nem lehet még panasz) nélkülük mindkét film siralomház lenne tömény dögszaggal, hiába a nagy nevek... (láthatjátok mindkét szuperhős galeriről megvan a véleményem, de azért csak nézem és nézem.. végignyálaztam a Marvel minden adekvát filmjét, a DC-nél a Batman-ek annyira szarok az utóbbi 20 évben kivétel nélkül, hogy bár párat végigizzadtam, de már nem vágok bele egy ideje... de tudom ez csak az én ízlésem, van aki meg imádja..)... sajnos az Aquaman meg szintén az alapfilmje nagyon jó lett... aztán a csapatban meg szinte észre sem lehet venni... pedig nem hétköznapi látvány ugyebár a pali...
  (biztos kifelejtettem dolgokat, de hát így is sok lett és ekkora katyvaszból nem nehéz kihagyni valamit)
  Utoljára szerkesztette: Lapajka, 2021.04.03. 20:04:59