Szekeres Viktor

Díjnyertes magyar film kapott remek előzetest

Ilyen lesz a Természetes fény.

Mi is megnézhetjük magunknak, hogy milyen lesz Nagy Dénes filmje, a Természetes fény, melynek a világpremierje a 71. Berlinalén, a Berlini Nemzetközi Filmfesztivál hivatalos nagyjátékfilmes versenyprogramjában volt, ahol a legjobb rendezőnek járó Ezüst Medve-díjat kapta meg - erre először került sor a magyar filmtörténelemben. Nagy korábban az Együtt című rövidfilmjével két díjat nyert a 38. Magyar Filmfeszmlén, míg a Lágy esővel szerepelt a cannes-i filmfesztivál Rendezők Kéthete elnevezésű programjában, a Másik Magyarország – Töredékek egy falu hétköznapjaiból című, Bukta Imre portréfilmjéért pedig elnyerte a Magyar Filmkritikusok díját.


A Természetesen fény Závada Pál regénye alapján készült magyar-lett-francia-német nemzetközi koprodukcióban, a Campfilm gyártásában, a Mistrus Media, a Lilith films, a Propellerfilm és a ZDF arte koprodukciójában, a Magyar Nemzeti Filmintézet, a Magyarországi Filmszakmai adókedvezmény, az Eurimages európai koprodukciós támogatás, a CNC – Aide aux Cinemas du Monde, a National Film Centre of Latvia, a Riga City Council és a Kreatív Európa Media program támogatásával.


A szinopszisa a következő: "A második világháborúban a keleti fronton harcoló alakulatok mellett csaknem százezer magyar katona teljesített szolgálatot a front mögötti megszállt területeken. A Természetes fény a megszállt Szovjetunió területén játszódik, egy kiismerhetetlen, mocsaras erdőségben. Semetka István, egy magyar földműves, szakaszvezetőként teljesít szolgálatot egy gyalogos honvéd alakulatnál, amely a vidéket járva, eldugott orosz falvakban illegális partizáncsoportok után kutat. A történet a katonák mindennapjait mutatja be Semetka szemszögén keresztül, aki parancsnokának váratlan halála miatt súlyos terhet kap a vállára."

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • NEXUS6 #2
    A tréler alapján várós. Van hangulat benne.
  • T_I #1
    Szenzációs az a csontos arc...