Szekeres Viktor

Liam Neeson a Csupasz pisztoly rebootjában?

Lehet, hogy feltámasztják a Naked Gun-sorozatot?

Eléggé a semmiből került felszínre az a hír, miszerint Liam Neeson lehet egy új Csupasz pisztoly (Naked Gun) film főszereplője. És ez nem csak afféle pletyka egy nem túl megbízható sajtótermék részéről, hanem maga a színész árulta el egy interjújában, hogy szó van erről. Ebben persze az is benne van, hogy viccelt, de mivel több konkrétumot is említett, így ez nem valószínű.

Neeson ugyanis nem csak azt mondta, hogy lehetősége lenne szerepelni, hanem azt is, hogy a Paramount stúdió tervezi rebootot, valamint, hogy a készítője, vagy legalábbis a producere az a Seth MacFarlane lenne, aki olyan tévésorozatok atyjának tekinthető, mint a Family Guy, az American Dad! vagy a The Orville. MacFarlane persze már filmet fronton is bizonyított, elég csak a Ted hatalmas sikerére gondolni.

Aki valamiért érzékenyen reagált a remake ötletének hallatára, az minden bizonnyal lemaradt arról, hogy a feldolgozás már jó ideje napirenden van. Legutóbb 2013-ban írtuk meg, hogy a Nagyon különleges ügyosztály című tévésorozatból készített Csupasz pisztoly-filmsorozat nemsokára modern újragondolást kaphat Ed Helms főszerpelésével. Frank Drebin nyomozó mozis visszatérésének akkori történetét Thomas Lennon és Robert Ben Garant írta, de végül ebből nem lett semmi.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Lapajka #13
  Bocsánat. nem tudtam hogy itt sem szabad hibázni, mindent precízen deklarálva, hivatkozva szakszerűen kell, mint egy tanszéken...
  Mint látható, ez egy komment szekció. Itt ha beír valakl egy komment box-ba valamit, az máris értelemszerűen VÉLEMÉNY!!! Tetszik érteni? Nem kell már kiírni, annyira nyilvánvaló, hogy természtetes hogy szubjektív, amit ír itt az ember. Ez nem színművészeti egyetemi szakfórum, vagy akadémiai művészettudományi kritika fórum, sem nem ELTE irodalom tanszéki fórum... Hanem egy kötetlen laza portál, kötetlen laza fórumján egy film témája egy cikk alatt... Ennél apróbb pöttöm piti hely szinte már nem is lehet, ahol az ember véleményezhet, max ha egy cetlire felírom itthon... Ergo ebből hogy sikerült levezetned rosszinduoat nélkül, hogy én azt képzelem, vagy azt a látszatot akarom kelteni, hogy tökéletesen tudom akár ezt, akár bármi mást, az sajnos rólad jóval többet megmutat barátom... Ha az összes Neeson filmet is látta valaki, akkor sem vaküszínű, hogy tökéletesen tudja, mire képes mire nem az úriember, sőt 60+ -osan sem, tán még mindig ő maga sem; (mint ahogy nyilván mások sem) és meg tudja magát lepni. (mellesleg ez a nagyság egyik biztos jele, szerény alázat)
  Mivel, mint már írtam, a legjobbak közt van Liam, akármi is lehet, akár az, is hogy kellemes meglepetés lesz, ha végül ő lesz Drabin. (amúgy az első Drabin film '82-es ha jól tudom, akkor még netes hiszti nem tudom hogyan ment, bár volt USA-ban internet, egy korábbi, kornak megfelelő kezdetleges állapotában, az igaz, de aligha vígjátékokról hisztériáztak ott, akkor még...)
  A korábban keménykedő macho Charlie Sheen-ről sem hitte senki szerintem, hogy jó komikus vagy azzá válhat, aztán a Hot Spot sikere óta lényegében ebben a szakágban is maradt.... (perstze nyilván sok más oka is van)
  A kedvedért akkort szájbarágósan, tehát SZERINTEM Neeson nem alkalmas erre a szerepre (mindezt a korábbi munkáiból levezetve, hogy máshogy is lehetne, mely munkák kizárólag drámai szerepek voltak, még vígjátékban sem bolondozott, hanem komoly ember szerepe volt, ráadásul itt nem szimplán bolondozni kell, hanem igen egyedi és imádnivaló kretént adni)... remélem így már megfelel...
  Szerintem Jeff Bridges sokkal jobb lenne... (és mint már kifejtettem alább, konkrét kötődése is van a műfajhoz ugyebár)
  Nem tudom, az eredeti szöveg milyen volt az Ügyosztályban (és eme kontextusban miért volna merészség megemlíteni), mert én akkor is, azóta is és most is csak szinkronnal láttam, plusz ilyen szinten nem is tudok angolul, bár a filmeket értem általában (ha nem túl szépirodalmi a szöveg).. mindenesetre ez a kvázi "félrefordítás", hogy Drebil, a magyar nyelv javára lett egy frappáns szójáték... (bár persze ez a szó pont más nyelkvekben is hasonló vagy ugyanez...). Viszont kedvet csináltál hozzá most és ezért elkezdem nézni angolul is... köszönöm! 8)
  (amúgy meg tudd meg, hogy minden orgazmusom színlelt volt)
  Utoljára szerkesztette: Lapajka, 2021.01.29. 17:52:24
 • zetortraktor #12
  Ja, mert valaki Magyarországról tökéletesen tudja, hogy egy színész mire képes és mire nem. Nem hiszem, hogy idiótának lenni akkora nagy kihívás, száz meg száz magyar vagy amerikai színész el tud játszani egy ilyen szerepet.

  Leslie Nielsenről is azt hitték, hogy nem tud ilyen szerepet eljátszani, mert is a netes hiszti akkor a nagytudásúaktól. És lám!

  (A magyar szinkron emlegetése a sorozat esetében elég merész viszont. Nagyon durva belegondolni, hogy mennyire le lett butítva a hazai verzió, mert egyszerűen nem tudtak megbirkózni a fordítók a poénokkal. Egy részével azért nem, mert nem értették, a nagyobb részével pedig azért, mert képtelenség volt lefordítani a szójátékokat. Már az első jelenet rettenetes magyar az eredetihez képest.)
  Utoljára szerkesztette: zetortraktor, 2021.01.29. 05:51:21
 • Lapajka #11
  Ja igen... arra teljesen tökéletesen alkalmatlan Neeson, mint korábban már szösszentem róla... de hát sok szerep van abban a sztorisorozatban is, pl lehetne a nagy szoborpöcs szerepében is, hisz úgyis hetyke szilaj langaléta... azt kiválóan hozná szerintem... XD
  Amúgy a Drebin karakter ugyebár a Nagyon Különleges Ügyosztály sorozatban debütált és nyilván szándékosan, még fokozni a mókát, a magyar szinkronosok DREBIL-nek fordították ill mondják és végig a magyar a szinkronizált sorozatban tehát ő Frank Drebil hadnagy... és egyébként tényleg még viccesebb így... (youtube-n megnézhető)
  Utoljára szerkesztette: Lapajka, 2021.01.29. 01:53:13
 • Zombee #10
  De most a Csupasz pisztolyt, és nem az Airplane-t akarják gyalázni. Neeson lenne Frank Drebin hadnagy.
 • Lapajka #9
  Ez a műfaj, az amerikai abszurd vígjáték (mert az ugyebár angol kissé más, ld az Agyatlan Apartmant vagy a Trainspotting-ot, kb majdben végig hánysz, mégis jó...valódi borzalmakra ill drákmákra épít... Mr Bean is ugyebár konkrétan egy gyogyós lúzer...) tetszhalott, hisz Nielsen-el lényegében egyelőre kihaltak a megfelelő komikusok hozzá. Az agonizáló utolsó rúgása vagy 5 éve a pókember paródia próbálkozás volt, amiben kisebb szerepben, már igen rozogán még játszot Lacibá, de nagyon gyenge volt a film. (A Horrorra Akadva 3-as részére összeállt még ez nagyjából a csapat és ki is hozták, amit lehetettt az "ötletből", de nem lett jó... a többi része meg szót nem érdemel)
  Más kérdés, hogy az Airplane a hőskor, az alapozás ideje volt a 70-es években, az első próbálkozások egyike (melyben Nielsen máris kitűnt, holott mellékszerepben volt), még a Nagyon Különleges Ügyosztály is utána indult csak, amikor látták hogy ennek már sikere van... (10 évvel azelőtt még sokkban volt a társadalom, még nem értékelték volna, ki kellett heverni a háborúkat válságokat). Viszont agyalunjk itt azon, hogy pótolhatja-e legalább némileg, legyen bármily tehetség is Neeson Nielsent, holott az Airplane főszereplője nem komikus (), hanem egy balfék, aki sodródik és körülötte bolondozik mindenki, őt forgatják keresztbe kasul, ő csak inni nem tud az átélt háborús sokk miatt és mesélné az életét a gépen, annak aki meghallgatja (csak mindenki beledöglik), más baja nincs; van viszont őrült kapitány, őrült orvos stb stb... De a főszereplő egyébként ő (Robert Hayes), ha ezt a szerepet szánják Neeson-nak abban jó lehet, mert nem igényel komikusi szkilleket... Viszont a Charlie Sheen is érezte ez a flow-t szerintem jól produkált a Nagy Durranásokban, és mint már írtam Jeff Bridges is, tehát lehetnének ők a kapitány és a doki... (esetleg még a Joe Pesci jöhetne szóba, ha vállalná, de nagyon öreg már szegény ő is) és ki tudja, talán sikerülne beindítani újra az amerikai abszurd vígjáték műfaj hajdani bombasztikus sikerszériáját... ami abszolút Leslie Nielsen és LLoyd Bridges érdeme... (legalábbis a színészi aspektusnak)
 • Zombee #8
  Azért túlzottan komoly karakternek sem mondanám, mert egy csetlő-botló idióta, aki a kórházban összecsukja az ágyat a pácienssel együtt, és persze hogy a szobor fasza törik a kezébe. Nem véletlen, hogy Leslie Nielsen-ről mindenkinek az ilyen filmek jutnak eszébe. Azért kevés az igazán jó komikus színész. Jó, nem épp intellektuális humor, de akkor is nehéz. Egy kis túlsúlytól, alpáriságtól még nem lesz valaki jó komikus, lásd Melissa McCarthy.
 • Lapajka #7
  De pont az a baj, hogy komoly arccal, mindent komolyan véve (azaz azt eljátszva ugyebár) lenni nagyon komolytalannak és viccesnek, az nagyon nehéz; kell eleve egy bizonyos egyéni habitus, együgyű arckifejezés, kell egy mozgáskultúra, hanghordozás stb stb... van egy rakás nüansz, amit természetesnek veszünk, akár észre sem veszünk, de az igen alapos munkával felépített és nagy tehetséggel produkált, hogy tényleg üssön egy jelenet, egy-egy geg... Neeson kemény legény, 190 cm fölött van, igazi immár öregecske de még fickós macho... le kellene a szerephez teljesen bontsa magát és újra összerakni másképp (nyilván nem fizikaiklag), amire persze lehet hogy képes lenne, nem tudom, mert nagyon jó vitathatalanul a legjobbak közt van... (bár azért ő is elkezdett gagyizni, mint a Kenau Reeves, meg a Bruce Willis is és még jó pár szupersztár)... én nem kockázatnék vele, hogy feldobott pénzérme jelleggel, hogy vagy bejön vagy nem, egy ilyen legendás komikus. legendás főszerepét remékeljék vele... de nem az én pénzem, szóval csinálnak amit akarnak.., nem lepne meg mindenesetre, ha végül másvalaki játszaná el... Jeff Bridges viszont alapban tudja azt az arcot, azt a mozgást, pl a Dude óta láthattuk, hogy teljesen meg tud bolondulni a szerepben, ha kell...
 • Sequoyah #6
  Leslie Nielsen epp azert jo, mert SEMMI erzeke a kretenseghez, es a legnagyobb komolysaggal adja elo magat.

  Ha Liam Neeson eloveszi azt a halalosan komoly arcat, amit pl a Taken-ben is lathattunk, viszont korulotte csupa kretenseg tortenik, az akar jol is elsulhet.

  Nem 1-az-1ben lemasolt Leslie Nielsenre kell itt szamitani nyilvan, az soha nem fog sikerulni. Csak annyit varunk hogy a klasszikus komikus szituaciot kell eloteremteni, ahol a teljesen komoly foszereplo all szemben a teljesen komolytalan minden massal.
  Es ha a mar-mar tulzottan is komoly rendor karakterehez keresunk szineszt, akkor Liam Neeson egy trivialis valasztas.
 • Lapajka #5
  A név hasonlít mondjuk Leslie Nielsen és Liam Neeson... de amúgy utóbbi sokkal jobb színész nem mellesleg, más kérdés, hogy Nielsen viszont sokkal jobb komikus volt, olyan egyénisége volt, ami Latabár, Benni Hill, Luis de Funes szint... másban nem volt túl jó, de bohócnak viszont zseni... tehát ebben a műfajban Neeson, legyen bármily zseniális színész, nem biztos, hogy meg tudja ugrani a lécet. Én inkább a szerepet, ha már USA sztár kell, Jeff Bridges-re bíznám, akinek az apja ugyebár LLoyd is jó volt nagyon ebben a műfajban, ha nem is annyira mint Leslie, de nem maradt le messze... Együtt csinálták az Airplane sorozatot... ez volt a nagy kezdet... aztán már nem dolgoztak együtt (pedig a rendező és író maradt), Lloyd más stábokkal dolgozott, megcsinált még két ilyen (abszurd humor) stílusú filmet Charlie Sheen-el (Nagy Durranás), de akkora specialista nem lett, mint Nielsen a műfajban (hiszen ő innen kezdve haláláig utánozhatatlan ikon szupersztárja lett a műfjanak) Ez a kelekótya, mulya, balfék, csetlőbotló, de aranyos, szerethető, és persze mindent megúszó nyomozó öregúr karaktere egyedi és utánozhatatlan. Az idősebb Bridges sok mást is csinált, Nielsen csak ezt, együtt indultak a műfajban (és Bridges is folytatta ugyebár egy ideig) az Airplane-el és tán csak emiatt, egyfajta tisztelgés talán nem tudom, de úgy érzem Jeff Bridges alkalmasabb lenne erre mint Neeson, már csak azért is mert egyfelől az apjától biztos hogy a fílinget levette, amennyire csak bírta továbbá Jeff jó pár vígjátékot csinált amiban bolondozott, míg Liam kevésbé (bár van pár vígjátéka is, persze azokban sem nagyon ő bolondozik), drámai színész inkább... Nem neki való a remek Airplane remék szerintem...
 • Zombee #4
  Én most gyorsan ideírom, hogy ha elkészül, tuti szar lesz, és majd jó lesz évekkel később visszahivatkozni, hogy én megmondtam.
  Neeson jó színész, bár vígjátékban ritkán látható, és akkor sem ilyesmiben. Persze előfordulhat, hogy van érzéke a kreténséghez, de nehezen tudom elképzelni róla az eddig látottak alapján. Itt azért fullba kell nyomni a kretént, Leslie Nielsen pedig ebben zseniális volt. Csak ránézel a faszira és már röhögsz, ahogy bevillan tőle valami. A színészet magas iskolája, hogy fapofával képes annyi hülyeséget összehordani, bár gondolom, tekintélyes mennyiségű bakiparádé maradt utána is.