Szekeres Viktor

Animációs filmfesztivál kezdődik a héten itthon

Ismét lesz Anilogue.

November 25-29-e között kerül megrendezésre immáron 18. alkalommal az Anilogue Nemzetközi Animációs Filmfesztivál Magyarországon. Idén először, a járványnak köszönhetően a Toldi Távmozin keresztül az egész ország területén láthatóak lesznek a világ legjobb és legújabb animációs filmjei. A 18. Anilogue az NKA támogatásával, a Francia Intézettel, a Japán Alapítvánnyal, a Camőes Intézettel és a Cseh Centrummal együttműködve valósulhat meg. A vetítésekre előadásonként 1500 Ft-os áron válthatóak jegyek itt.

A fesztivál tájékoztatása szerint november 25-én Anca Damian költői és megindító alkotása, az optimista kóbor kutyáról szóló Marona csodálatos kalandjai nyitja a fesztivált, melynek fókuszában idén Portugália áll majd. A zárófilm a japán Ayumu Watanabe A tenger gyermekei című animéje lesz, mely izgalmasan ötvözi a hagyományos, kézzel készített rajzokat a legmodernebb CGI technikával.

2020-ban 52 alkotást – köztük három egészestés filmet – láthat majd a közönség, a "második felvonásra" pedig 2021 májusában kerül majd sor, akkor az Uránia, az Art+ és a Francia Intézet mozitermeiben lesznek majd a vetítések.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!