Szekeres Viktor

Újabb scifi-sorozat harapott a fűbe

Nem folytatódik a Szép új világ.

Az amerikai Peacock streaming szolgáltató úgy döntött, hogy nem folytatja az Aldous Huxley klasszikus regénye, a Szép új világ alapján készített tévésorozatot,l a Brave New Worldöt. A széria júliusban került bemutatásra Amerikában visszafogott kritikusi visszhang mellett, NBC Universal katalógusát kínáló platform indulásának első napján.

A széria útja a képernyőig elég hosszú volt, hiszen még 2016-ban érkeztek az első hírek arról, hogy az amerikai Syfy csatorna sorozatot kezdett el fejleszteni az 1932-es regény. Utána az is kiderült, hogy Grant Morrison és Brian Taylor fogja készíteni, de ezt követően jó ideig semmit nem lehetett hallani a projektről, ami egy olyan, 26. századi világban játszódik, ahol nincs szegénység, betegség vagy háború – és persze sok más, értékes dolog sincs, csak mindenféle elmemódosító drog. A sorozatot végül az NBC Universal egy másik csatornája, a USA rendelte be, és executive producerei között Steven Spielberg is ott volt. Ezt követően került át a Peacockra.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • NEXUS6 #1
    A hétvégén belenézek. Sajna, a kritikák szerint az eredeti regény elég dúrván jövőbelátó és társadalom kritikus jellege eléggé áramvonalasítva lett. Talán a második szezonra akartak igazán a húrokba csapni, kár hogy pont emiatt ezt nem érték meg.