Ötvös Tibor

Hubie, a Halloween hőse - Sandler bosszúja

Adam Sandler beváltotta az ígéretét és egy piszok rossz vígjátékkal "köszönte meg", amiért nem jelölték a Csiszolatlan gyémánt miatt Oscarra.

Adam Sandler kapcsán lehet elég sok rosszat mondani, de az biztos, hogy tartja a szavát. Még a Csiszolatlan gyémánt kapcsán jelentette be, hogy amennyiben valóban egy igen mondvacsinált indokkal nem jelölik őt Oscarra, akkor a következő filmje egy pocsék vígjáték lesz. És lám, meg is jelent a Hubie, a Halloween hőse, mely nem olyan vállalhatatlan, mint a Nagyfiúk 2 vagy a Sátánka, de elég közel van hozzájuk.

Adott egy igen egyszerű gondolkodású középkorú férfi, Hubie, akit legjobban a mamlasz kifejezés ír le. Mindenki gúnyolja, az édesanyjával él és titokban szerelmes egykori osztálytársnőjébe. Salem városában él, melyet mindenki Amerika nem hivatalos Halloween-fővárosának nevez, de korábban történt itt pár igazán brutális gyilkosság is. Ezek elkövetője kiszabadul a diliházból és visszatér, hogy a maga módján ünnepeljen. Hubie önkéntes rendőrként száll szembe vele.

Kezdjük ott, hogy Sandler Hubie karakterében szándékosan visszahozta a karrierje elején alakított karakterek legidegesítőbb vonásait. Pont olyan mulya, mint a Vizesnyolcas (ami egyébként cseppet sem rossz film), vagy Sátánka és még a száját is úgy tartja, mint ezen filmekben. Azonban míg a korábbi filmekben szerethető volt a karakter, addig Hubie iránt inkább mély szánalmat érzünk. Ezen felül nagyon rossz úgy nézni Sandlert, hogy pontosan tudjuk, mire képes. És most nem a már emlegetett Csiszolatlan gyémántot hoznám elő, hanem akár az Üres várost, a Kótyagos szerelmet vagy éppen Az 50 első randi - Férj és férj - Ki nevel a végén? hármast.


Ráadásul a film cseppet sem vicces. A helyzet az, hogy talán egyetlen alkalommal mosolyodtam el az egész filmen, ami egy vígjáték esetében több, mint kínos. Pedig a barátok itt is cameóznak rendesen: Kevin James egy büntetően rossz parókával próbál zsaru lenni, Rob Schneider a szokásos rövid alakításával, Steve Buscemi az újabb fura figura képében, de itt van Shaquille O'Neal, Ray Liotta és Ben Stiller is. Azonban ezt a filmet még ők sem tudják megmenteni.

De igazán nem is nagyon próbálják. Buscemi kivételével mintha mindenki csak segíteni akarta volna Sandler bosszúját, azaz unottan, mindenféle egyedi alakítás nélkül tudják le a kötelezőt, majd mennek a lakókocsijukba pihenni. Mindenképpen érdemes kiemelni a Modern család Claire-jét, Julie Bowent, aki Hubie szerelmének tárgyát alakítja, kritikán aluli módon. Még azt a minimumot sem hozza, amit a sorozatban megszoktunk tőle, ráadásul még csak nem is aranyos, ami talán kicsit finomítana az alakításán és szerethetővé tenné a karakterét.

Nem is érdemes többet foglalkozni a Hubie, a halloween hősével, ami közel sem Sandler legpocsékabb filmje, de messze van a korábban felsoroltaktól. Persze a Netflix ismét jól járt a beruházással, máris a nézettségi listák elejére ugrott a film. Az azonban biztos, hogy csak a név és az egyébként jól sikerült előzetes miatt, hiszen Sandler ismét megmutatta, milyen ha nem érdekli egy projekt (pedig a forgatókönyvet is részben ő írta). Remélhetőleg visszatér a "normális" útra és minden ilyen pocsék filmjére jut egy élvezhető dráma vagy romantikus vígjáték is. 4.5/10

Klikk ide!
Klikk a poszterre a nagyobb változathoz
Hubie, a halloween hőse (Hubie Halloween)
amerikai vígjáték, 103 perc, 2020
12 éven aluliak számára nem ajánlott!

Rendező: Steven Brill
Forgatókönyvíró: Adam Sandler, Tim Herlihy
Producer: Adam Sandler, Joseph Vecsey, Kevin Grady
Operatőr: Seamus Tierney

Adam Sandler (Hubie Dubois)
Kevin James (Steve Downey őrmester)
Julie Bowen (Violet Valentine)
Ray Liotta (Mr. Landolfa)
Steve Buscemi (Walter Lambert)
Rob Schneider (Richie Hartman)

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • csulok0000 #8
  Amikor néztem ezt a filmet, már akkor tudtam, hogy vagy gyűlölni lehet vagy imádni. Imádtam és szinte már fetrengtem a nevetéstől miközben azon agyaltam, hogy lehet ilyen rossz filmnet csinálni :D Erre igaz, hogy már annyira rossz, hogy jó :D
 • Szefmester #7
  Jaja, a Sátánkána annyira rossz hogy már jó. A flúgos golfos is jó volt, a nagyfiúk is, és a második része sem volt borzasztó. Amolyan könnyed valami, bár sok olyan poénja volt ami tényleg sok volt bele.
  De pl a Csontdaráló nagyon jó film, bár az feldolgozás.. de akkor is. :D
 • Zombee #6
  Én kimondottan rühellem Adam Sandlert, de a Sátánka egy kurvajó film. Igazi agyament faszság. :)
 • grobs #5
  Saját magának csinálja, saját stúdiója van, sokat nem költ rájuk. Ráadásul most netflix-es szerződése van, úgyhogy garantált bevétele van (275 millió USD 4 filmért).
  Ő a főszereplő, ő írja a forgatókönyvet. Vígjátékok között hozza stabilan a középszar szintet. Ezzel kb. 3,5 millárd USD-t termelt eddig. Többet mint a teljes magyar filmipar a 2. világháború óta.
  Le lehet nézni, de tudja mit csinál.
 • Botond #4
  Végignéztem, szerintem ez a 4,5-es verdikt olyan 4 ponttal lő a valós fölé. :D
 • Szefmester #3
  A Happy Madison produkciós iroda az övé... Azaz az utolsó sok filmje tisztán őt gazdagítja. Így ha egy filmje jobb mint a nullszaldó (marketinggel együtt) akkor jön a pénz a következő filmre.
 • Atisz #2
  Az egyik legnagyobb talány a világon, hogy ez a csávó honnan szerzi a pénzt a rosszabbnál-rosszabb filmjeire. Mondjuk legalább nem árt vele senkinek.
 • bigjoe #1
  Nem tudom, lehet izlés ficamom van, de nekem kifejezettem bejött a sátánka.