Szekeres Viktor

Idén már nem fogunk Dűnét nézni

A Dűnével sem merik bevállalni az idei premiert.

Miután a nagy leállások utáni első komolyabb mozis premier, a Tenet Amerikában mélyen az elvárások alatt szerepelt (nemzetközileg még csak-csak teljesített), ezért a hollywoodi stúdiók elkezdték ismét újragondolni nagyobb filmjeiknek bemutatójával kapcsolatos stratégiájukat. S míg akadnak produkciók, melyeket digitális platformon, VOD-premierként mutatnak be, a többség kapcsán még bíznak abban, hogy moziba engedhetik. Azonban a bemutatók időpontját mindenképp kénytelenek eltolni.

Az első nagy halasztás a kevés, kitartó, még mindig 2020-ra tervezett premier esetében a Dűnét érinti. Denis Villeneuve filmje nem fog bemutatásra kerülni december 18-án, a Warner új premierdátumot tűzött ki a Frank Herbert-scifi adaptációjának, ami 2021. október elseje. Arról még nincs konkrét infó, hogy ez a hazai bemutató dátumát érinti-e, de szinte biztosra vehető ez is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • kalapos01 #4
    "Amire a legjobban várunk, az lesz a legkiábrándítóbb... "

    Elég szomorú, hogy te még sosem vártál nagyon kurva jó filmeket. Ez azért elég sokat elmond az érdeklődési körödről.
  • monk00 #3
    Valahogy sejtettem hogy ez lesz. Mikor még nem volt covid, már akkor tudtam hogy ez lesz. Aztán meg majd nagy csalódás lesz a film. Mindig így van. Amire a legjobban várunk, az lesz a legkiábrándítóbb...
  • stemplar #2
    "miért nem képesek végre"? Legközelebb majd felhívnak tanácsot kérni, biztos egyik ember sem ért hozzá a több millió dolláros projektben úgy, mint te.

    De viccen kívül:
    Nézd meg a trailert alaposan, benne van, ami a képen van, nem az.
    Olvasd el a könyvet, némi leírás van benne, figyelembe vették, és valójában a '91-es játék is próbálta az alapján megrajzolni.
  • amayyudan #1
    Elég rossz az idő ezen a strandon! Nem csak a Paul van nagykabátban, de úgy látom, még néhány szürke nyugágyat is felkapott a szél...

    Viccen kívül, ha ezek repülő járművek akarnak lenni, akkor miért nem képesek végre filmre adaptálni az 1991-es Dune PC-s játék ornithoptereit? Királyul néztek ki, illene az univerzumba is (talán az eredeti regényekben is így volt leírva?), és CGI-vel ma már jól meg lehet csinálni (tudtommal 1984-ben még nem ment volna szépen stop-motion-nal sem, ezért nem ilyenek a Lynch-féle mozifilmben).