Szekeres Viktor

Mundruczó Kornél új filmjének megelőlegezhető az Oscar-jelölés?

A Pieces of a Woman kapta Velecében a legjobb színésznőnek járó díjat.

Nemrég ért véget Velencében a nemzetközi filmfesztivál, amin bemutatták Mundruczó Kornél új filmjét, a Pieces of a Womant. A film amellett, hogy nagyon jó kritikákat kapott, a díjazottak közé is bekerült, a legjobb női főszereplő ugyanis Vanessa Kirby lett. És ezzel a színésznő természetesen az Oscar-jelölésre is elég komoly esélyt kap, hiszen az elmúlt évek Oscar-győztesek között például Olivia Colman és Emma Stone is elvitte a velencei díjat.

Mundruczó minden bizonnyal ezt követően is Hollywoodban fogja folytatni, hiszen pár hónapja kiderült, hogy a Straight Up Films és a Phoenix Pictures szerződtette őt egy Joseph Merrick (alias Elefántember) életéről szóló alkotás elkészítéséhez, mely az utolsó napjait élő főhős és a gondozására kijelölt nő valószerűtlen szerelméről szólna. Emellett pedig egy tévésorozaton is dolgozik, az Everybody’s Womanen, aminek Weber Kata is a készítője, s nemrég a Bron Studios is beszállt a projektbe, így az akár meg is valósulhat. (A gyártó olyan kreditekkel rendelkezik, mint a Joker, a Greyhound vagy a Bombshell.)

A feltételes mód természetesen annak szól, hogy a fejlesztés alatt lévő filmes projekteknek jó, ha 10%-a megvalósul. Nemrég például még elég sokáig úgy volt, hogy a Bradley Cooper és Gal Gadot főszereplésével tervezett Deeperrel debütálhat Mundruczó Hollywoodban (a főhőse egy volt űrhajós lett volna, aki egy mélytengeri küldetésre indul egy újonnan felfedezett óceáni árkot felderítendő, mely becslések szerint a bolygó legmélyebb pontját rejtheti, de egyre lejjebb hatolva a mélységben, az űrhajós titokzatos erőkkel kényszerült volna szembe nézni, melyek fizikailag és pszichológiailag is hatottak volna rá), tavalyelőtt pedig az bírt hírértékkel, hogy a következő projektje az Inherit The Earth lehet, amit a Sony stúdió már 2011 óta fejlesztett, és a Föld utolsó életben maradt emberéről szólt volna, illetve egy csapat robotról, akik megvédik őt a bolygót elözönlő zombiktól. Ezekből végül ilyen vagy olyan okokból nem lett semmi.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!