Szekeres Viktor

Gömb-sorozat készül az HBO-ra

Újabb Michael Crichton-adaptációt terveznek az HBO-ra.

A Variety értesülései szerint Denise Thé készítésében az HBO elkezdett fejleszteni egy sorozatot Michael Crichton regénye, A gömb (Sphere) alapján. A projektben részt venne executive producerként Jonathan Nolan és Lisa Joy is, akiknek korábbi (Person of Interest) és mostani (Westworld) sorozatában is dolgozott Thé.

Egy sorozat fejlesztésének elkezdése azt jelenti, hogy a platform a készítőktől berendelte egy pilotepizód forgatókönyvét, amit vele együttműködve fognak végleges formába önteni, hogy aztán ezt követően döntést hozzanak arról, hogy a projekt megérdemli-e a pilotberendelést, azaz az első rész leforgatását, de akár rögtön a teljes szezon elkészítésére is kiadhatnak ukázt. Ha pilotberendelésre kerül sor, még az sem jelent biztos sikert, hiszen a végeredmény láttán szokták eldönteni, hogy sorozat is legyen-e a projektből.

A gömb hazai kiadásának fülszövegéből pedig kiderülhet a történet is, hátha valaki nem olvasta a könyvet: "A Csendes-óceán déli részén, 300 méterrel a felszín alatt az amerikai haditengerészet egy űrhajóra bukkan egy legalább háromszázéves űrhajóra Négy tudós siet a helyszínre: egy biológus, egy asztrofizikus, egy matematikus és egy pszichológus. Együtt szállnak le a tenger mélyére, hogy felderítsék a megdöbbentő leletet, s hogy választ kapjanak a miértekre és hogyanokra. Idegen világ küldötte? Egy másik univerzumból érkezett? Netán a jövőből? Mi történt a legénységgel, és a mi az a hatalmas ezüstgömb, amit a belsejében találtak? Megoldhatatlannak látszó rejtélyek. Aztán egyszer csak különös üzenetek jelennek meg a számítógép képernyőjén. Egyre fenyegetőbb hangú üzenetek. A sci-fiként induló regény az emberi lélek és képzelet mélységeit boncolgató pszichothrillerré válik. "

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Agyturbinikusz #1
    Ez annyira sokoldalú sorozat, hogy az már gömb