Szekeres Viktor

Megvan, mikor mutatják be az új Végítélet-tévésorozatot

Decemberi premiert kapott a The Stand.

A CBS All Access amerikai streaming szolgáltató bejelentette, hogy a The Stand című Stephen King-adaptáció sorozatát december 17-én fogja bemutatni. A magyar premierről még nem tudni, mint ahogy arról sem, hogy itthon hol lesz látható a széria.

A sorozat készítője Josh Boone és Ben Cavell, a főszereplők között pedig ott van James Marsden, Whoopi Goldberg, Amber Heard, Alexander Skarsgård és Odessa Young, valamint Greg Kinnear, Nat Wolff, Henry Zaga, Jovan Adepo, Owen Teague, Brad William Henke, Daniel Sunjata, Katherine McNamara, Eion Bailey, Hamish Linklater és Heather Graham. A széria 10 részes lesz, és különlegessége, hogy tovább fogja gondolni a könyv lezárását, mégpedig úgy, hogy maga Stephen King írt neki egy epilógust utolsó rész gyanánt.

A regényből már jó ideje tervez Hollywood új adaptációt készíteni, 2011-ben arról írtunk, hogy Ben Affleck rendezhet belőle mozifilmet, korábban pedig arról volt szó, hogy az utolsó pár Harry Pottert jegyző David Yates kapja meg a feladatot. A 2014-es fejleményeknél már Boone-t nevezték meg a film rendezőjének, és ő beszélt először egy kísérő minisorozatról, de úgy tűnik, hogy a filmes tervek elhalásával minden ötletét ebbe a szériába szőtte bele.

A Végítéletnek egyébként 1994-ben már készült egy adaptációja, akkor tévés minisorozat formájában mesélték posztapokaliptikus történetet, melyben egy vírusnak köszönhetően kihal az emberiség nagy része. A regény itthon a következő fülszöveggel jelent meg: "Valahol a kaliforniai sivatag mélyén, egy titkos katonai laboratóriumban üzemzavar támad, s elszabadul egy gyilkos vírus. Az emberiség csupán egy kis csoportja éli túl a kórt. A túlélők két táborra oszlanak: vannak, akik Abagail anyát, a 108 éves idős asszonyt, és vannak, akik a baljós, sötét lényt, Randall Flagget követik. Míg az egyik csoport a társadalom újrafelépítésén fáradozik, a másik fegyverkezik és katonákat képez ki. Hamarosan elkerülhetetlenné válik az összecsapás. Stephen King klasszikussá vált monumentális regénye maga a figyelmeztetés: "Emberiség, vigyázz!""

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!