Szekeres Viktor

Stagnál a magyar mozik látogatottsága

Hétvégén megint nem jött össze az 50 ezer néző a hazai mozikban.

Akár jó hétvégének is tűnhetne a mostani mozizás szempontjából, hiszen a legtöbb film nézettsége alig csökkent, azonban ez csak a látszat, ugyanis ennek oka az, hogy nem nagyon érkezett semmi újdonság a multiplexekben. Épp ezért fordulhatott elő, hogy a hétvége legnézettebb filmje ismét a Scooby lett 8 670 nézővel, mögötte pedig alig 12%-os érdeklődés-csökkenéssel a Pesti balhé lett a második. A film 8 584 eladott jegyével 50 269-re növelte össznézőszámát.

Az egyetlen premierfilm az Álomépítők című animáció volt, de a szülők nem nagyon vitték most a fiatalságot magukkal mozizni, így az ADS bemutatója beleállt a földbe, mindössze 3 330-an nézték meg csütörtök és vasárnap között. Miközben az év eleji premierek szép lassan kikoptak a top10-ből, azt érdemes megemlíteni, hogy az ismét moziba került Eredet az ötödik helyen debütált 4 612 nézővel, pedig itthon a Netflixen is elérhető.

Összesen 49 713-an moziztak a hétvégén idehaza, ami 8,2%-os növekedés az előző hétvégéhez képest, de még mindig elmarad a Scooby premierhétvégéjén elért 53 ezer nézőtől.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!