Ötvös Tibor

Egyre gyengébbek a Netflix filmjei

A Project Power - A por ereje és az Éjszaka meglepetésekkel augusztus két nagy premierje a Netflixen, melyek azonban nem sikerültek túl jól. Főleg előbbi kapcsán merül fel a kérdés, hogy ezt miért kellett?

A jelek szerint a Netflix taktikája, mely szerint folyamatosan próbálja sztárokkal megtömni a filmjeit, egész egyszerűen csökkenti a minőségi filmek mennyiségét és így nem válik be. Augusztusban több nagy költségvetésű film is érkezett a kínálatba, melyek azonban elég kétes minőséget mutatnak. A Halhatatlan gárda csak a kezdet volt, hiszen a képregényes mozik sorát gyarapította a Project Power - A por ereje is, melynek valamiért muszáj volt egy béna alcímet kapnia (teszem hozzá, egy gramm por nincs benne, szóval feltehetően a fordító a Powder kifejezéssel keverte össze).

A sztori szerint New Orleans utcáin egy új drog jelent meg, melyet teljesen ingyen osztogat az "ellátó" a terjesztőknek, akik aztán 500 dolláros darabáron értékesítik tovább azt. A Power nevű tabletta amolyan gyors mutációt hoz létre, kerek 5 percig, és így az ember egy rejtett tulajdonságát hozza felszínre. Ez lehet láthatatlanság, lángoló test, sérthetetlenség, erő és még sok más. Egy zsaru szintén használni kezdi a szert, hogy így vegye fel a harcot a bűnözőkkel, miközben egy másik, titokzatos férfi bukkan fel a városban és kezdi felszámolni a terjesztőket.


Kezdjük a jó dologgal: az alapötlet nagyon jó. Az a tény, hogy ha beveszünk egy tablettát és nagyjából annyi esélyünk van arra, hogy kapunk valami képességet mint arra, hogy ott helyben felrobbanunk, izgalmas. Sajnos azonban a képességek elég egysíkúak (bár a csonttekerős harcos nagyon vagány) és a magyarázat után még érthetetlenebb például a fagyasztós vonal. Mindegy, a sztori egész jó, ahogy egyébként a zsarut alakító Joseph Gordon-Levitt is egész elfogadhatóan hozza a tőle elvárhatót.

És most jöjjön a negatívum: minden más. Jamie Foxx egész egyszerűen borzalmas, de nála már csak a kötelező tinédzsert alakító Dominique Fishback húzza lejjebb a filmet. Az hagyján, hogy egyikük sem találja a figurát, de hogy utóbbi a film több részén fogja magát és spontán rappelni kezd (mert ő akkora istenáldotta tehetség)... nos, ott elfogott a szekunder szégyenérzet. Én éreztem magam kellemetlenül a látottak miatt. Az akciók közül a végső összecsapás még elfogadható, de egyébként a többi feledhető. Ahhoz képest, hogy egy szuperképességeket megmutató akciófilmről van szó, a közel 2 órás játékidő alatt összesen talán három ilyen jelenet volt, ami rémesen kevés.

A többi időben sajnos megy az időhúzás, a súly nélküli karakterek értelmetlen építési kísérlete és már várjuk, hogy mégis mikor kapunk valami akciót. Sajnos a Project Power - A por ereje nagy csalódás, mert hiszen nem igazán tud a remek alapötletből egy izgalmas és értelmes filmet megalkotni. Tízes skálán egy gyenge ötöst érdemel.

A másik film az Éjszaka meglepetésekkel címet kapta és bár nincsenek megtömve nagy sztárokkal, de minden arcot ismerhetünk valahonnan. Láthatóan a Kémkölykök vonalán elindulva adott egy család, ahol az egyik este elrabolják anyut és aput. A gyerekek két barátjukkal indulnak el kideríteni, vajon mi is történt.

Tehát egy szimpla családi filmről van szó, mely egyébként nem is lenne baj, ha nem lenne benne két óriási félre-casting. A legidősebb lányt alakító Sadie Stanley hiteltelen és egy nagy baklövés. Főleg a többi gyerekkel való közös jeleneteikben jön ez ki, hiszen a többi három színész (Maxwell Simkins, Cree Cicchino, Lucas Jaye) lubickol a karakterében.


A másik nagy hiba Ken Marino, az apuka, aki annyira idegesítő, hogy az már őrületet okozhat. Az egész film során szinte csak ostoba lépéseivel hátráltat mindenkit és akasztja meg a cselekményt is. A kevesebb néha több, így ha a film felénél kicsit hátrébb tolták volna a karaktert, sokkal jobban ütött volna a néha valóban szellemes jelenléte. A többiek elfogadhatók, bár maga a cselekmény elég gyenge lábakon áll. Mindössze 100 perces a film, ami manapság ritkaság. Szóval az Éjszaka meglepetésekkel sem váltja meg a világot, de ha a két film közül kell választani, inkább ezt ajánlom.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • trabantos82 #23
  Nem lep meg a hír. Én sosem fizettem rá elő, ezután sem fogok. Egyrészt, mert nekem nem jön be a tartalom amit szolgáltatnak, másrészt meg olyan szolgáltatásért nem fizetek, aminek nincs is rendes supportja az országban. Van középfokú vizsgám angolból, de én régimódi vagyok és szeretem szinkronosan nézni a filmeket és Netflix-en örülni lehet, ha magyar felírat van a legtöbb filmhez, a szinkron nagyon ritka.
 • Major #22
  Tehát, a ballett-táncosok és targoncavezetők ellenére, te továbbra is előfizetője vagy a Netflixnek?
 • Cobra. #19
  Mint pl Star Trek Discovery... (bár ez csak egy a borzalmas hibáiból, ami miatt bele se kezdtem a 2. évadba).
 • Neocortex #18
  Így van, homofób létemre a Versailles-ben nem zavartak a buzik, mert remekül kidolgozott karakterek voltak érdekes történettel és jó alakítással
 • bunny #17
  Egyetértünk. Én abszolute támogatom, sőt mivel elég sokat utazom és rengeteg emberrel találkozom a világ minden színében, vallásába, stb, baromira csípem a sokszínűséget. Lássuk be, egy jó kis félvér csaj, hmmm... egy Lucy Liu vagy Halle Berry (fiatalon) szerintem bárkinek megérne némi ajtócsapkodást :)
  De amikor kilóg az 52-es PC lóláb, az gyomorfogató. De én azt gondolom minden épeszű, normális ember így van ezzel, csak ez a réteg egyre kevésbé van képviselve az emberiségben. Nincs bajom azzal se, ha valaki a saját neméhez vonzódik és ez megjelenik egy filmben, már ha van a sztori szemponjából értelme. De amikor csak azért rakják be, hogy ott legyen a pipa a kötelező PC elemek listán - na az nem gyerebe.
  Utoljára szerkesztette: bunny, 2020.09.21. 19:57:41
 • Venator #16
  A baj nem azzal van egyébként, ha más népcsoportokat/etnikumot/vallást/miegyebet látunk a képernyőn. A baj azzal van, amikor az ember egyértelműen látja, hogy csak és kizárólag azért vannak benne és megjelenítve, sőt, kiemelve, hogy ezek a csoportok nehogymár elkezdjenek hisztérikázni és be legyen mindenkinek fogva a szája valamivel.
 • bunny #15
  Ha nektek is elegetek van a túltolt píszíből és kicsit idősebb korosztály vagytok, javaslom netflix kínálatából a Cobra Kai-t. Nekem üdítő volt a sok mai kötelező LMQmittoménmiarövidítés között, és bár többnyire rühellem a tini filmeket ez teljesen nézhető, sőt. Meg is néztem gyorsan a karate kid 2 és 3-mat (sajnos nincs netflixen csak az 1. rész), mondjuk azt kár volt, de legalább tudom a storyline-t amire néha visszahivatkozik a sorozat.
  Summa-summárum, Cobra Kai egy nagyon kellemes meglepetés a mai túlpíszízett szemetek között, jók a színészek is - jó látni a gyerekszínészeket is felnőttként, de a gyererekek is jók.
 • Venator #14
  Amúgy ha így haladunk, lassan a fehér hetero polgárjogi szervezet elkezdhet hisztizni, hogy alulreprezentáltak a filmekben.
 • Andrevv #13
  Folyamatosan nyomják a píszít. Tegnap néztem egy Gotham részt, leírást kellett adjon valaki a tettesről aki mindent elmond, csak azt nem, hogy fekete. Hát sok sikert nyomozó :)
  Másik sorozat: Away. Női főszereplő, ő a családfő, a férjét csak sajnálni lehet mert mozgássérült, munkatársai között van egy fekete, egy kínai aki leszbikus, egy arab, de legalább van egy orosz is. Szerintem arról is ki fog derülni hogy meleg, csak titkolja mert olyan orosz nem létezik, ahogy kínai leszbikus sem...
 • BrockSamson #12
  Egy studio nem minden filmje jo. Abszolut ujdonsag. :D