Szekeres Viktor

Csökkent a hazai moziba járási hajlandóság

Kevesebben voltak moziban itthon, mint múlt héten.

Az elmúlt hetekben folyamatosan nőtt a magyarok moziba járási hajlandósága, múlt héten csütörtök és vasárnap között már több, mint 50 ezren választották ezt szórakozásként, azonban ezen a hétvégén 13%-os csökkenést könyvelhettünk el, csak 49 164 jegyet adtak el. Mindez ráadásul nem a premierfilmek hiánya miatt volt, hiszen ennyi új film már rég került bemutatásra, arról nem is beszélve, hogy az egyik egy magyar, popcorn alkotás, a Pesti balhé volt.

Azt mondanunk sem kell, hogy a jegyeladási és bevételi adatok az egy évvel ezelőttihez képest komoly visszaesést mutatnak, a számok a tavalyi időszak 15%-át sem érik el, ami minden bizonnyal meggondolásra fogja késztetni a forgalmazókat, főleg a magyar filmek bemutatása kapcsán. Bár az is lehet, hogy csak egy nagy címre várnak a mozizók.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • mumoka 2012 #2
    meg elfelejtették hogy jóformán az összes vidéki mozit bezárták már évekkel ezelőtt.
  • t_robert #1
    Kevés ember tud róla, hogy egyáltalán működnek a mozik újra.... én is csak véletlenül láttam meg a neten egy adatot a aktuális mozilátogatási adatokról. Úgy két hete. Akkor jöttem rá, hogy újra működnek a mozik. Valahogy nem propagálták az újra működést túlságosan. De néztem mozik előadások helyfoglalását egy órával az előadás elött és olyan kevés volt az online helyfoglalásban a foglalt hely, hogy az a pár ember simán ülhetne akár egy tucat méterre is egymástól, akkor is simán elférnének.
    Ráadásul olyan igazán ütős filmeket, ami nagyobb nézőszámot vonz nem is indítottak igazán. Ahogy nézegettem úgy 2 hete az aktuális mozi műsort a filmek nagy része még a járvány kitörése előttről maradt vissza az újabb filmek meg nem tartoztak abba a kategóriába, amiért le akarnák taposni egymást az emberek, hogy bejussanak.