Szekeres Viktor

Lehet, hogy itthon már idén láthatjuk az új SpongyaBobot

A Netflix szerezte meg a SpongyaBob-mozifilm globális jogait.

Pár hete számoltunk be arról, hogy hiába költött a Paramount stúdió 5 millió dollárt a SpongyaBob: Spongya szökésben (The SpongeBob Movie: Sponge on the Run) egyik előzetesére, végül a film nem kerül moziba. Eredetileg június 11-ére, majd augusztus közepére tolták el a bemutatót, de akkor az a döntés született, hogy a film csak 2021-ben lesz látható, és akkor is csak a CBS All Access streaming szolgáltató kínálatában.

Azonban mindez csak Amerikára vonatkozik, a nemzetközi premierre a Netflixen fog sor kerülni, ahogy az tegnap kiderül, ugyanis a szolgáltató megvásárolta a film jogait minden más területre - kivéve Amerikát és Kínát. Ez pedig még azt is jelenti, hogy a globális bemutatóra nem kell 2021-ig várni, a szolgáltató már idén elhozhatja majdnem 100 millió otthonba a filmet.

A 2004-ben bemutatott The SpongeBob SquarePants Movie 30 millió dollárból Amerikában 85 milliós bevételt hozott, míg Amerikán kívül 55 milliósat. A folytatás, a 2015-ös The SpongeBob Movie: Sponge Out of Water pedig már 163 millióig jutott el hazájában, és nemzetközileg is hozzá tudott tenni nagyjából ugyanennyit a bevételhez. Igaz, az a film már 74 millió dollárba került.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!