Szekeres Viktor

Az egyik új horrort csak 18 éven felülieknek érdemes megnéznie itthon

A Follow Me idehaza megkapta a piros plecsnit.

A mozgóképről szóló 2004. évi II. törvény 20. § (1) bekezdés értelmében a Magyarországon forgalomba kerülő filmalkotásokat a kiskorúak egészséges szellemi és lelki fejlődése érdekében a törvény 21. §-ban meghatározott kategóriákba be kell sorolni. Ennek céljából a mozgóképszakmai szervezet létrehozta és működteti a Korhatár Bizottságot, amely bizottsági ülés keretében javaslatot tesz a filmalkotások kategóriákba sorolására.

A szervezet a #kövessbe (Follow Me) című horrort pedig a legmagasabb, kereskedelmileg még tolerált kategóriába sorolta be, a filmet tehát csak 18 éven felülieknek ajánlja. A Holland Roden, Ronen Rubinstein és Kimberly Quinn főszereplésével készített alkotás premierje hamarosan várható itthon a mozikban, a rendezője az a Will Wernick volt, aki a 2017-es Szabadulószobát rendezte, ami a másik, elég gyengén sikerült Escape Room volt, nem a Végtelen útvesztő.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • zetortraktor #2
    A PG-13 és a 18+ alma és körte, az egyik amerikai, a másik magyar. Vagy PG13 és R, vagy 12+/16+ és 18+, de nem hiszem, hogy ilyesmiről lenne szó, hiszen egy horrort nem csak a korhatár tehet horrorisztikussá, nem kell csak látványra vagy egyéb felnőtt elemekre alapozni. Ami például csak ijesztget vagy témájával borzaszt el, az nem lesz 18+, és az sem, amit fiatalabbként is fel lehet dolgozni, mégis a falhoz vág és nem ereszt.

    A másik véglet az, hogy itthon is volt pár Fűrész-film, ami a 18+-ba sem fért bele, hanem X-kategóriás lett.
  • Voltan #1
    Ami horror, az eleve 18+os, nem? Most nem az ilyen mostanság divatos PG13 vackokról beszélek, hane HORROR filmekről...