Szekeres Viktor

Letarolta a Netflixet A halhatatlan gárda - jöhet a folytatás?

Trilógiának tervezik a The Old Guardot.

Igazából nem nagy hír az, hogy egy kivételével a világ összes országában a The Old Guard, azaz A halhatatlan gárda a Netflix legnézettebb filmje péntek óta, hiszen elég sokszor az éppen aktuális saját premierfilmnek jut ez a dicsőség, és csupán az első hely nem világít rá arra, hogy mennyire nézett az adott alkotás. De ettől még mindenképp figyelemreméltó a dolog, még akkor is, ha Japánban csak a második helyig jutott el a képregény-adaptáció, míg Thaiföldön és Törökországban az első három napja során kétszer, a Fülöp-szigeteken pedig egyszer volt csak első, a többi napon második helyet foglalt el.

Mindezt pedig azért emeljük ki, mert a siker általában franchise-osítást jelent, és itt ez nem is lenne nehéz, mert a képregényt író Greg Rucka eleve trilógiának tervezte a történetet, így ha a Netflix úgy gondolja, akkor akár holnap is bekérheti az esetleges folytatást, amire minden bizonnyal az eredeti készítői gárda vissza fog térni, hiszen nagy lelkesedéssel nyilatkoztak a produkcióról, ami kifejezetten jó kritikákat kapott annak ellenére, hogy popcorn darab.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • wraithLord #11
  Nekem bejött, egy tök átlagos mainstream film. Egyszer nézős, de egyszer megnézni szerintem nem időpocsékolás.


  @gombabácsi #6

  "és a sok néző ezért nézi meg a filmet, és nem meri azt mondani hogy szar, mert fél hogy tömegvélemény ellenes"

  Szerintem ez max a tiniknél van így, náluk van ilyen késztetés, hogy ne lógjanak ki a sorból. Egyébként mindenki szereti azt hinni magáról, hogy egyedi.
 • zetortraktor #10
  Nem az ár a kérdés, hanem az idő. Mert a letöltés még olcsóbb, de egy filmet csak akkor fog megnézni valaki, ha érdemesnek tartja időt szánni rá. Ezt is nyilván csak olyan nézte meg, aki elég ígéretesnek tartotta, hogy lássa. És ha sokan tartják ígéretesnek, akkor van esélye a sikerre, mert annyira senki sem jólértesült, hogy pár millió ember gondolkodásába belelásson.

  De ettől eltekintve, a kérdés akkor is az, hogy itthonról bárki hogy és miből tudja eldönteni azt, hogy valami "biztos bukás" - engem tényleg érdekelne. És akkor a metódus alapján mely Netflix-filmek lettek volna "biztos sikerek" moziban (mert ugye bőven lett volna ilyen is), illetve melyek azok, amikből bármi lehetett volna, és lehetetlenség megmondani, hogy siker-bukás szempontjából hol lettek volna. Én nem szégyellem beismerni, hogy gőzöm nincs a 99%-ukról, hogy melyik bukott volna, és melyik lett volna nagy siker. Talán a személy szerint nézhetetlennek tartott 6 Undergroundból kinéztem volna a sikert moziban is, meg persze a Bird Boxból is.

  A nézettségi adatok egyébként sem érdekesek egy Netflixnek, ezért minket sem kéne, hogy izgassanak - nekik csak az számít, hogy hány új feliratkozót hoz valami, egyébként, hogy 10 vagy 10 millió nézője van nekik nem oszt, nem szoroz.
 • Ender Wiggin #9
  moziban biztos bukás lett volna. de a streaming előnyös oldala, hogy olcsóbb, mint a mozijegy, és otthon nézheti az ember. és persze a tényleges nézettségi adatok is kevéssé átláthatók, mint a mozis esetben.
 • zetortraktor #8
  Vedd észre: a szolgáltatóknak az a lényeg, hogy megnézzék az emberek a filmet. Az tök mindegy, hogy tetszik-e nekik. Te megnézted, mert a reklámmal megfogtak, vagy nem tájékozódtál, szóval ők nyertek - ebbe bele fogsz tanulni, és akkor ritkábban fogod rágni a kefét. Ellenpélda:. Pitterix alattad nem nézte meg. Azt persze sosem tudjuk meg, hogy ő nyert-e vagy sem, mert nem fogja tudni, hogy neki tetszett volna-e a film. Ő is naiv, mert csont nélkül hisz a reklámoknak, és annak, ami azokból kiderül.
 • zetortraktor #7
  Nem hiszem, hogy a Netflix olyat mondana, hogy sokan nézik és hogy imádják, főleg, hogy nem is tudják, hogy imádják-e. Ilyet csak nem annyira okos emberek gondolhatnak, illetve olyanok, akik annyira lenéznek másokat, hogy azt hiszik, hogy nem képesek leírni a saját véleményüket. (Az meg különösképp aranyosan naiv, hogy azt hiszed, hogy csak azért, mert neked nem tetszett, a többség szarnak hiszi. Sokan közepesnek fogják tartani, nyilván sokan meg jónak. Mások meg rossznak.)
 • gombabácsi #6
  amúgy az ilyen netflix és hasonló streamek esetén még egyszerűbb befolyásolni a közvéleményt azzal hogy "húúúú sokan nézik ezt a filmet és imádják" - és a sok néző ezért nézi meg a filmet, és nem meri azt mondani hogy szar, mert fél hogy tömegvélemény ellenes :)
 • Pitterix #5
  És mégis mit vártál tőle? Azért a bemutató alapján már tudni lehetett, milyen lesz a film.
 • Flamer #3
  szerintem okes volt. :) vicces csarlit megint egy immortal szerepben latni. (lasd hancock)
 • gombabácsi #2
  csak röviden: ez egy totálisan nagyon rossz film...
 • SANTANTICA #1
  ritka nagy fos lett...üres, idegesítően szar tuc tuc zenékkel, kötelezően belerőszakolt "megfelelés a kornak" (mert ügye akkor nem lesz pénz)...sefüle se farka még csak 1x sem nézős ha tudom előre