Szekeres Viktor

Új A három testőr-film készül

Alexandre Dumas klasszikusa újabb adaptációt kap.

Az Alexandre Dumas-féle A három testőr (The Three Musketeers) mindig is nagyon népszerű adaptációs célpont volt, időről időre elkészül belőle egy újabb filmes változat, sőt, korábban még tévésorozat formájában is láthattuk a klasszikus történetet. Most ismét egy filmben nézhetjük meg D'Artagnanék sztoriját.

Az amerikai Film Mode Entertainment és a brit Signature Entertainment állt össze annak céljából, hogy elkészítsék a The Three Musketeers új változatát. A két befektető a Picture Perfectes Lucinda Rhodes Thakrar és Jeet Thakrar fogja legyártani a projektet, melyről egyelőre semmit nem lehet tudni, csak annyit, hogy három hű kardforgatóról fog szólni, akik csatlakozni akarnak a francia királyt védő gárdához. A Film Mode és a Signature korábban az Arthur & Merlin: Knights of Cameloton dolgozott együtt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Cyberdog #8
  Na ja... van aki a Piszkos 12-t is történelmi filmnek tartja, csak mert II Világháborús közegben játszódik. Közben az ilyen meg leszólja a kosztümös filmeket vagy a sci-fiket, fantasy-kat. Pedig Ő is kvázi egy alternatív történelmi filmre izgul be. :)))

  A három testőrt nem szabad történelmileg hűnek tartani, minta hogy sem a Fekete Tulipánt, vagy Robin Hood-t sem. De még az Arthur király legendáját sem. Viszont ha jól meg van rendezve, és a rossz szereposztás is elkerüli a produkciót, akkor elég szórakoztató tud lenni.
  Utoljára szerkesztette: Cyberdog, 2020.07.02. 00:46:03
 • yamato41 #7
  "Sajnos az a baj, hogy sokan az ilyen filmek alapján képzelik el a történelmet."
  Ha dokumentumfilmnek készül, ha nem. Sajnos az emberem elsöprő többsége képtelen különbséget tenni egy regény és a történelem között.
 • cateran #6
  Dobbenetes....pedig dokumentumfilmek..ja, nem
 • yamato41 #4
  Úgy értettem, hogy a sok gyenge mellett egy jó készült. Nekem - mint film - az 1973-1974-es amerikai feldolgozás tetszik, a többi nem.
  A regény meg... inkább hagyjuk. Buckingham valójában közgyűlölet tárgya volt, gyilkosát nem engedték kivégezni, szinte suttyomban kellett eltenni láb alól. Richelieu pedig a franciák egyik legnagyobb történelmi személyiségen, korántsem az az önző, kisstílű, vérszomjas pojáca, akinek Dumas ábrázolta.
  Sajnos az a baj, hogy sokan az ilyen filmek alapján képzelik el a történelmet. Pl. az Egri csillagokban is annyi történelmi ostobaság van, hogy az már ijesztő.
 • Cyberdog #3
  Szerintem a 93-s Oliver Platt, Kiefer Sutherland féle feldolgozás is nagyon jóra sikeredett. De nem Chamberlain-fél (1973), volt az egyetlen.
  Kenneth Welsh és Christopher Walken (1969)
  de még itt van a Gene Kelly féle 48-s változat.

  S amit a magyar TV (akkor még MTV1 ill. MTV2) is többször is leadott, illetve a magyar mozik is játszottak
  A francia, A három testőr (Les trois mousquetaires - 1953) a franciák akkori legnagyobb három színészével a főszerepben: Georges Marchal, Jean Martinelli, Gino Cervi, Jacques Franois
  illetve a A három testőr: A Milady bosszúja (1961) és A három testőr: A királyné nyakéke (1961) ezt a három verziót dolgozták át az amerikaiak
  Michael York, Oliver Reed, Faye Dunaway, Charlton Heston főszereplésével. A kor legnagyobb amerikai színészeivel 73-tól.

  S még több tucatnyi feldolgozás született. Mikor azt mondod, Egy jó... volt ott több is. S nem egyet amerikaiak készítettek.
  Alexander Dumas regényei, soha nem fognak kimenni a divatból.

  Bár én szívesebben látnék egy Korzikai Testvérek remaket már. Az utolsó feldolgozás egy 1985-s tv film változat volt, ami mondjuk nem is jutott el hozzánk.
  Az MTV-ben a 61-s olasz-francia változatot adták le annak idején.
  Utoljára szerkesztette: Cyberdog, 2020.06.28. 11:09:23
 • Montanosz #2
  én minden féle verziot láttam. kiváncsi vagyok az ujra is
 • yamato41 #1
  De minek?
  A sztori alapból ökörség. Készült belőle egy jó film a Richard Chamberlain-féle.Békén kellene már hagyni az egészet. Különösen a zsírhülye amiknak.