Szekeres Viktor

Ősszel jön a Mi vagyunk a medvék

A Beartown ősszel érkezik az HBO-ra.

Most már biztos, hogy ősszel láthatjuk itthon a Mi vagyunk a medvék című svéd sorozatot, ami az HBO Europe megbízásából készül és itthon is az HBO-ra fog felkerülni. Anders Weidemann, Antonia Pyk és Linn Gottfridsson sorozata Peter Grönlund rendezésében Fredrik Backman nagyszerű könyve, a Mi vagyunk a medvék alapján készült Ulf Stenberg és Aliette Opheim főszereplésével.


A sorozat alapjául szolgáló könyv fülszövege a következő: "Van egy város valahol az erdő közepén, ahol a tél hosszú, az emberek pedig kemények, mint a jég. Nincs se turizmus, se ipar, se munka, de a remény még pislákol. Van ugyanis valami, ami mindenkit érdekel. Amihez kivétel nélkül mindenki ért. Ez pedig a hoki. Aki azt hiszi, hogy az csak egy játék, nagyon téved. A hoki itt maga a remény. Ebben a szezonban mindenki a Björnstad Hockey juniorcsapatába veti minden bizodalmát. Egy maroknyi tizenévesbe, akikre hatalmas felelősség nehezedik, mert esélyesek arra, hogy visszahozzák a játék és a város dicsőségét. Fiúk és lányok, apák és anyák története ez a könyv. Egy csapat története, amely mindennél fontosabb. A férfiasságé és a csoportszellemé. A tehetségé. Családoké. És egy bűntetté, amely olyan hullámokat gerjeszt, akár a vízbe dobott kő. Mennyire fontos a győzelem? Mit érünk a csapatunk nélkül? Mit bír ki egy barátság? Hogyan védhetjük meg a gyerekeinket? Backman Björnstad-sorozatának első része egészen más, mint amit a szerzőtől megszoktunk, mégis hihetetlenül ismerős. Ezt a történetet meg kellett írni. Mert nemcsak a björnstadiakról, de rólunk is szól, mégpedig húsba vágóan. Aki egyszer belépett Backman világába, az nehezen szakad el tőle."

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • grobs #1
    Elsőre sablonos felállásnak tűnik. Sztár gyerek erőszakol, majd azon keseregnek, hogy a bajnokság, vagy a becsület fontosabb. Előbbit a helyi tahók képviselik, útóbbit meg kezdetben csak a csaj, majd lassan mellé állnak páran. Lesz bunyó is, meg fenyegetés, meg elhallgattatás.
    Már alig várom ... najó majd meglátjuk, de mostanában az HBO elment Netflix lite irányba.