Szekeres Viktor

Itt az Alapítvány-tévésorozat első előzetese

Előzetest kapott a Foundation.

2017-ben derült ki, hogy ismét neki futnak az Isaac Asimov-féle Az Alapítvány (The Foundation) megfilmesítésének, mint ahogy az is, hogy ezúttal tévés adaptációban gondolkoznak a készítők, idővel pedig (egész pontosan 2018. nyarára) az is biztossá vált, hogy mindennek az AppleTv+ fog platformul szolgálni. A munkálatok akkor el is kezdődtek, mostanra pedig a digitális csatorna elő is rukkolt az első előzetessel, amit a WWDC-n mutattak be.


A scifi irodalom alapkövét sokan sokféleképp próbáltak már megfilmesíteni, de a fejlesztés során minden egyes próbálkozó rádöbbent arra, hogy megfilmesíthetetlen anyagról van szó. Manapság azonban, amikor már több megfilmesíthetetlennek tartott könyvet is sikerült adaptálni, semmi sem lehetetlen. Az adaptációs jogokat a Skydance Television vette meg, és David S. Goyer, valamint Josh Friedman kezdett el dolgozni a pilot forgatókönyvén - a showrunner előbbi lesz, az első szezon pedig 10 részből fog állni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Cyberdog #2
  Thrawn
  vérpatakok, kiloccsanó agyvelők


  Már a horrorokban sem nagyon látni vért, kiloccsanó agyvelőt. Az elmúlt években matiné filmeket készítettek. Példának okáért, milyen az már mikor egy zombifilm, PG agy PG-13-s besorolást kap? Néhányan már azon kiakadnak a jenkiknél, ha egy thriller R besorolást kap, NC-17-ről álmodni sem mer az ember.

  A Virsliparti kapott NC-17-s besorolást 2016-ban. Egy animációs film. Na ez a döbbenet... s még egy rakat fos is volt.

  Míg az R besorolású filmek közt olyanokat találni mint a X-Men, Batman, The Hangover, American Pie... s még lehetne sorolni.

  World War Z: PG-13 (közröhej)

  A world War Z-n kívül a többi zombie film legalább eljutott az R besorolásig
  Zombieland 1-2
  Diary of the Dead
  Land of the Dead
  Dawn of the Dead (2004)
  Scouts Guide to the Zombie Apocalypse (ez még poénos is)

  Utoljára szerkesztette: Cyberdog, 2020.06.25. 21:35:20
 • Thrawn #1
  Vagy nyomokban tartalmaz majd valamit a regényekből, vagy a kutyát sem fogja érdekelni, a mai elvárásoknak megfelelően. Mi a mai elvárások? Pörgős, pár másodperces vágásokkal, vérpatakok, kiloccsanó agyvelők, agyzsibbasztó CGI kavalkád. Tisztelet a kivételnek. Esetleg olyan lesz, mint az "Én, a Robot". Köze nem volt az eredetihez.