Szekeres Viktor

Előzetest kapott a Disney+ eddigi legnagyobb dobása

Megérkezett a Hamilton első előzetese.

Nemrég adtunk hírt arról, hogy a Disney+ minden bizonnyal tartani akarja "momentumát", hiszen bár hatalmas előfizető tábort szedett össze viszonylag rövid idő alatt, a stúdiós katalóguson kívül nem sok értékelhető új dolog a platformon - főleg nem a 16 éven felüliek számára. Akkor az került bejelentésre, hogy a Hamilton című musical színpadi változata nem moziban kerül bemutatásra jövő ősszel, hanem a szolgáltató kínálatában válik elérhetővé, már július harmadikán.


Fent látható is az első előzetes a "filmhez", ami valójában csak egy színházi felvétel, a Disney mégis 75 millió dollárt fizetett ki a jogtulajdonosoknak, hiszen az elmúlt évek legzajosabb és folyamatos telt házak mellett játszott színpadi sikeréről van szó, mely rekordgyorsasággal lett a popkultúra része - ezt annak nem kell magyaráznunk, aki minimálisan is érdeklődik a színház iránt.

A "filmet" az eredeti szereplőgárda utolsó előadásai közül három felvételéből vágják össze és majdnem 3 órás lesz, hiszen amellett, hogy a darab 2 óra 40 perces, még felvezető snitteket is vettek fel külön egyes jelenetekhez. Természetesen idővel Hamilton-mozifilm is lesz, de a 2016-ban a magát a Tony-díjátadón agyonnyerő darabot az eredeti megállapodás szerint 10 évig nem lehet filmes adaptációként elkészíteni.

A Hamilton az amerikai alapítóatyák közé tartozó Alexander Hamilton története, afféle hip hop musical, amiben természetesen a kor sok nagyja feltűnik. Hamiltont Lin-Manuel Miranda alakítja, George Washingtont Christopher Jackson, Thomas Jeffersont Daveed Diggs, James Madisont pedig Okieriete Onaodowan.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • zetortraktor #2
    És akkor nem lenne baj a fejekben, ha egy szuperhősfilm meg a Halálos iramban lenne a zászlóshajó, ahogy azt megszokhattuk - ott a pont.

    Abban amúgy teljesen igazad van, hogy Amerikában moziban például nem nagyon taroltak eddig musicalfilmek (csak az animációs musicalek, mint a Jégvarázs és a Disney-cuccok), de pont ezért nem arrafelé kell várni a musicalektől az eredményt, hanem errefelé, hiszen például a Mamma Mia! Magyarországon volt pár éve az év legnézettebb mozifilmje, míg Amerikában 20-ba sem jutott.

    (Egyébként nem musicalt akarnak zászlóshajónak, hanem a Hamiltont, ami nyilván elég nagy siker lesz. Ráadásul nem is filmről van szó, hanem egy színpadi előadás felvételéről. Azért az nem lenne semmi, ha egy nem mozis produkció érdekelné az embereket moziban - ezt mondjuk már nem fogjuk megtudni.)
  • nlght #1
    Ha egy musicalt akarnak zászlóshajónak kinevezni, és ettől várnak eredményt, akkor nagy baj van a fejekben arrafelé.