Szekeres Viktor

Komikus lesz az új Dungeons and Dragons-mozifilm

Vicces elemek is lesznek a D&D-filmben.

Tavaly nyáron derült ki, hogy Jonathan Goldstein és John Francis Daley rendezheti meg a régóta tervezett Dungeons & Dragons-mozifilm rendezését, akik amellett, hogy a teljesen vállalható Vakációt és a zseniális Éjszakai játékot rendezték, még olyan filmeket is írtak, mint például a Pókember: Hazatérés, és ezen kívül a The Flash-mozifilmen is dolgoznak íróként.

A duó nemrég interjút adott a The Hollywood Reporternek, amit mindenkinek ajánlunk, hiszen érdekes információkat csepegtetnek el filmjeikről és ezek közül talán csak annyit emelnénk ki, hogy bár a D&D-film nem komédia lesz, hanem természetesen akciódús fantasy, azonban nem fogja nélkülözni a komikus elemeket, illetve karaktereket sem, ahogy a műfaj korábbi ismert képviselői sem mondtak le erről az aspektusról. Ezen kívül arról is beszéltek, hogy a szkript korábbi változatában több tömegjelenet is szerepel, amiket azonban lehet, hogy át kell gondolniuk, hiszen a járvány miatti forgatási korlátozásoknak köszönhetően, közel sem biztos, hogy ezeket sikerül megvalósítani.

2018-ban egyébként még arról volt szó, hogy Chris McKay rendezheti a tervezés alatt lévő Dungeons and Dragons-mozifilmet - őt a The LEGO Batman Movie rendezőjeként ismerhetjük. A Hasbro közreműködésével készítendő film forgatókönyv első változatát Michael Gillio írta. Még korábban pedig arról is szó volt, hogy a Libabőrt rendező Rob Letterman készítheti el a filmet Ansel Elgort főszereplésével.

Az idősebbek talán még emlékeznek arra, hogy 2000-ben már készült egy botrányosan rossz, élőszereplős Dungeons and Dragons-mozifilm Jeremy Irons, Marlon Wayans és Thora Birch főszereplésével. Az idehaza Sárkányok háborúja címen kiadott film 45 millió dollárból készült, és összességében világszerte 34 milliós bevételt termelve szerepelt le. Ezt később két, lakossági piacra készített folytatás is követte: 2005-ben Sárkányok börtöne 2 (Dungeons & Dragons: Wrath of the Dragon God), valamint 2012-ben a Sárkányok börtöne 3 (Dungeons & Dragons: The Book of Vile Darkness).

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!