Szekeres Viktor

Lehet, hogy mégis lesz Popeye-mozifilm

Ismét terítékre került a Popeye.

Az Animation Magazine arról értesült, hogy Genndy Tartakovsky összeállt a King Features-szel és elkezdte fejleszteni nagyon régóta tervezett animációs Popeye-filmjét. Ez persze még nem jelenti azt, hogy el is fog készülni, de az első lépést mindenképp megtették ennek érdekében.

Aki nem felejt könnyen, az emlékezhet, hogy még 2011-ben jelentette be a Sony Pictures Animation, hogy elkészítenek egy egész estés Popeye-animációs filmet, természetesen a számítógéppel generált fajtából. 2012-ben pedig elég nagy újság volt, hogy Genndy Tartakovsky lett szerződtetve rendezőnek. A Moszkvában született, 40 éves animációs szakember annak idején még 1996-ban robbant be a köztudatba a Dexter laboratóriuma című animációs sorozattal, majd később olyan szériákat talált ki, mint a Szamuráj Jack és a Szimbionikus Titán, sőt, az első Star Wars-animációs széria, a Csillagok háborúja: Klónok háborúja elkészítésével is őt bízta meg George Lucas. Tavaly a Primalt láthattuk tőle, és az ő munkája a Hotel Transylvania is.

Utána hosszabb csend következett és 2015-ben jött ki a hír (egy 2014-es animációs teszt után), hogy nem lesz belőle semmi, legalábbis nem Tartakovskyval, aki elmondta, hogy nagyon szerette, amit csinál, s rengeteg pozitív reakciót kapott az animációs demójára, azonban a stúdió vezetésében jelentkező változások miatt nem érzi úgy, hogy a Sony azt a filmet akarná megcsinálni, ami az ő szíve-vágya. A rendező ekkor adott némi időt a Sonynak, hogy meggondolja magát, de azt is bejelentette, hogy elkezd dolgozni saját filmjén, a Can You Imagine?-en, mely története abszolút eredeti, saját személyes tapasztalataira épül. Az pedig a mozis biznisz realitását mutatja, hogy ebből a projektből sem lett semmi a beleölt több éves munka ellenére.

Popeye karaktere 1929-ben született meg E.C. Segarnak köszönhetően, akkor még csak egy comic strip, a Thimble Theater olykor feltűnő szereplőjeként. Idővel persze kinőtte magát és 1933-tól elkezdték gyártani a Popeye-animációs filmeket, egészen a 40-es évekig. A spenótimádó tengerész figurája 1980-ban egy élőszereplős filmváltozatot is kapott, melyben Robin Williams volt a főszereplő, a rendezést pedig Robert Altman vállalta el.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!