Szekeres Viktor

Vízben és mocap ruhában forgatják az Avatar nagy részét

Újabb kép érkezett az Avatarok forgatásáról.

A készülő Avatar-epizódokban nem kispályáznak, hiszen a filmek jelentős részét vízben és mocap ruhákban forgatják a színészek, és ezt a lenti kép is bizonyíthatja, amin Sam Worthington, Kate Winslet, Zoe Saldana és Cliff Curtis látható egy leállás közbeni szusszanást megörökítve. A 34 ezer hektoliteres tartályt természetesen a film kedvéért építették meg.


Hogy hogy állnak a filmek, arról nem lehet sokat tudni, de James Cameron, a rendező tavaly év végén elmondta, hogy miután elkészült a következő négy rész forgatókönyve és végeztek a castinggal, elkezdtek dolgozni a performance capture-adagján a filmeknek, és sikerült rögzíteni a második és a harmadik rész zöld hátteres jeleneteit, a negyedik rész első felének szegmenseivel együtt. Ezt követően az volt a terv, hogy tavasztól pár hónap alatt befejezik a filmek élőszerepős porcióinak felvételeit, azonban ennek keresztbe tett a vírus. A napokban viszont Új-Zélandon feloldották a korlátozásokat, amik a filmezésre vonatkoznak, így elkezdődhetnek ellenőrzött körülmények között a munkálatok.

Cameron egyébként arra a kérdésre pedig, hogy miért csak 2021. decemberében lesz a premier a koreai forgatáskezdés ellenére, azt válaszolta, hogy alapvetően a négy epizód 2,5 nagyszabású animációs filmet tesz ki, melyeket egyenként 4 év elkészíteni, így nagyjából érthető is, hogy mi tart olyan sokáig.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!