Szekeres Viktor

Nem kerül moziba minden idők legdrágább Disney-s filmvásárlása

A Hamilton csak a Disney+-on kerül bemutatásra.

Úgy tűnik, hogy a Disney+ tartani akarja "momentumát", ami hatalmas előfizető tábort szedett össze viszonylag rövid idő alatt annak ellenére, hogy a stúdió katalógusán kívül alig van értékelhető dolog a platformon a 16 éven felüliek számára. Ugyanis most bejelentésre került, hogy a Hamilton című musical színpadi változata is oda kerül fel július harmadikán.

A döntést nem a vírus miatti kényszer szülte, ugyanis moziban az előadás csak jövő nyáron került volna bemutatásra azok után, hogy a stúdió tavaly minden idők legnagyobb filmes akvizícióját hajtotta végre, amikor megvette a színpadi musical mozis jogait. A Disney 75 millió dollárt fizetett ki az alkotóknak, és nem azért, hogy mozifilmre adaptálhassa a hihetetlen népszerű színdarabot (amiről minden bizonnyal mindenki hallott, aki nem kő alatt töltötte az elmúlt éveket) hanem csupán azért, hogy a Brodway-előadás felvételét moziba küldhesse.

A "filmet" az eredeti szereplőgárda utolsó előadásai közül három felvételéből vágják össze és majdnem 3 órás lesz, hiszen amellett, hogy a darab 2 óra 40 perces, még felvezető snitteket is vettek fel külön egyes jelenetekhez. Természetesen idővel Hamilton-mozifilm is lesz, de a 2016-ban a magát a Tony-díjátadón agyonnyerő darabot az eredeti megállapodás szerint 10 évig nem lehet filmes adaptációként elkészíteni.

A Hamilton az amerikai alapítóatyák közé tartozó Alexander Hamilton története, afféle hip hop musical, amiben természetesen a kor sok nagyja feltűnik. Hamiltont Lin-Manuel Miranda alakítja, George Washingtont Christopher Jackson, Thomas Jeffersont Daveed Diggs, James Madisont pedig Okieriete Onaodowan.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • csigafi #2
  Hát fogalmam sincs minek másztam ki a kő alól. Ekkora hülyeséget írni.

  " (amiről minden bizonnyal mindenki hallott, aki nem kő alatt töltötte az elmúlt éveket)"

  Én 2 dologról hallottam. migránsokról meg koronavírusról. Hol van ehhez képest a Disney népszerűsége :-)

  Mondjuk a Disney filmekkel mostansággal pont ez a baj hogy mindenben már csak énekelnek. Ki kéne már rúgni azt a musical mánniás rendezőt. Én is szeretem a musicalt de azért ami sok az sokk.

 • ntom #1
  megyek vissza a kő alá...