Szekeres Viktor

Előzetest kapott a Szép új világ-tévésorozat

Nemsokára érkezik a Brave New World új adaptációja.

Tavaly év elején derült ki, hogy Aldous Huxley klasszikus regényét, a Szép új világot (Brave New World) tévésorozattá adaptálják. A széria júliusban kerül bemutatásra Amerikában a Peacock streaming szolgáltatón, mely épp azon a napon fog indulni és az NBC Universal katalógusát fogja kínálni. Íme az első előzetes.


A széria útja a képernyőig elég hosszú volt, hiszen még 2016-ban érkeztek az első hírek arról, hogy az amerikai Syfy csatorna sorozatot kezdett el fejleszteni az 1932-es regény. Utána az is kiderült, hogy Grant Morrison és Brian Taylor fogja készíteni, de ezt követően jó ideig semmit nem lehetett hallani a projektről, ami egy olyan, 26. századi világban játszódik, ahol nincs szegénység, betegség vagy háború – és persze sok más, értékes dolog sincs, csak mindenféle elmemódosító drog. A sorozatot végül az NBC Universal egy másik csatornája, a USA rendelte be, és executive producerei között Steven Spielberg is ott volt. Ezt követően került át a Peacockra.

A könyv hazai kiadásának a következő a fülszövege: "2540-ben a Boldogságra való puszta törekvés immár kevés, ha egyszer még az Életnél is több, a holtig tartó ifjúság elidegeníthetetlen joga is mindenkinek megadatott. Ki bánja, ha közben a Szabadság és Egyenlőség hiú eszméi s megannyi más kacat - művészet, hit, az önmagáért való tudás -mind oda került, ahová való: a történelem szemétdombjára! Mert aki mást, úgymond, többet akar - Istent, költészetet, jóságot, szabadságot, olykor a magány csendjét vagy épp a bűn katarzisát -, az nem akar mást, mint a boldogtalanságot. Az efféle Vadembernek a Világellenőrök jóindulatú bölcsességgel kormányozott világállamában nincs helye. Jobban teszi hát, ha a földgolyó egy távoli zugába húzódva a sötét múlt kínjaival sanyargatja magát: ínséggel, betegséggel, hideggel, forrósággal, gyötrő szenvedéssel és gyilkos szenvedéllyel. Netán egy Shakespeare nevű, rég halott rajongó összegyűjtött műveinek forgatásával. Vagy Huxley olvasásával - mondjuk egy Szép új világ című könyvvel. "

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • gombabácsi #1
    a világ egyik legfontosabb regénye. remélem jó lesz a sorozat