Szekeres Viktor

Egy évet csúszik a nyár egyik nagy dobásának szánt film

Az In The Heights jövő nyári premier lesz.

Június 26-a helyett csak övőre június 18-án kerülhet mozikba az In The Heights című színpadi musical élőszereplős mozifilmes változata. A Hamiltonnal az elmúlt évek legnagyobb színpadi musiceles durranását szállító Lin-Manuel Miranda korábbi musicaljének filmes adaptációs jogaiért hatalmas licitálás folyt a Warner, a Fox, a Paramount, a Sony, a Disney stúdiók, valamint a Netflix és az Apple között, melyből végül a Warner került ki győztesen 50 millió dollárral.

Az In The Heights egy évtizede aratott nagy sikert a Brodway-en. A musical jogait már 2011-ben megszerezte a Universal Pictures, mely Kenny Ortega rendezésében terveztek egy 37 milliós adaptációt készíteni belőle, azonban ebből nem lett semmi, ugyanis nem sikerült nagy neveket szerződtetni a produkcióhoz. A mostani In The Heights-filmet Jon M. Chu rendete, a forgatókönyvet pedig Quiara Alegría Hudes írta, aki a musicalt szkriptjét is jegyezte. A szereplők között ott van Anthony Ramos, Corey Hawkins, Jimmy Smits, Olga Merediz, Gregory Diaz, Leslie Grace és Melissa Barrera, valamint Marc Anthony.

A musical három nap történetét meséli el New York City dominikai-amerikaiak által lakott negyedéből, Washington Heightsból, és mindezt hip-hop, salsa, merengue és soul zenés körítéssel teszi. A darabot 13 Tony-díjra jelölték annak idején, s ezek közül a legjobb musicalért járó szobrot haza is vihette. A nagy kérdés már csak az, hogy ha ennek a musicalnek 50 millió dollárba kerültek az adaptációs jogai, akkor 2025 környékén vajon milyen csillagászati összeget fognak fizet a Hamilton filmes jogaiért?

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!