Szekeres Viktor

Egyre kevésbé érdekli az embereket a Westworld

Nem csak a sorozat minősége esik, hanem a nézettsége is.

A Westworld annak idején igencsak nagy hype kíséretében indult és egy ideig a nézőszáma is növekedett, ami elég egészséges és szokatlan dolognak számít egy sorozat esetében, ám azonban ahogy a minőség csökkenni kezdett, a nézőszám is apadásnak indul. Már múlt héten sem nézett ki jól, hogy a 2. évadban olykor 2 milliós nézettség csak 901 ezer lineáris nézőt hozott, de az eheti 778 ezer még a hazai Drága örökösök szintjét sem üti meg.

Persze egy amerikai prémium csatorna és egy magyar országos tévé számainak összevetése nem bír sok mondanivalóval, de azt azért érdemes megjegyezni, hogy például az ugyancsak fizetős csatornán sugárzott vasárnapi Homeland-epizód 1,1 milliós nézettséget produkált Amerikában (bár a fiatalok között a Westworld jobb volt), de még az HBO másik vasárnapi sorozata, a Curb Your Enthusiasm is több nézőt (843 ezer - és a fiatalok között is nyert) érdekelt, mint a mesterséges intelligenciás scifi. Persze a Curb konstans kiemelkedő színvonalat produkált, ez nem kérdés, de közel sem számít annyira divatos és díjátadós kedvenc szériának, mint a Westworld, így mindenképp meglepetés, hogy jobban érdekli a csatorna nézőit.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • zetortraktor #2
    És az emberek nem nézik az olyasmit, amit nyújtanak. Ezt jó tudni, fel is írtam magamnak. (A Humansnek vajon hány része lett volna, ha nem végzik ki idő előtt...?)
    Utoljára szerkesztette: zetortraktor, 2020.03.26. 16:39:26
  • professional #1
    Mert nyújtják mint a rétestésztát! A hasonló témában készült Humans vagy az eredeti svéd Real Humans 1000x érdekesebben dolgozza fel ezt a témát!