Szekeres Viktor

Elég rég volt ilyen gyenge mozis hétvége Amerikában

20 éve nem hozott mozis hétvége ilyen alacsony bevételt.

Mondanunk sem kell, hogy Amerikában elég kevesen moziztak hétvégén, bár az még így is meglephet egyeseket, hogy legutóbb olyan kevés bevételt a top10-es filmek, mint most, legutóbb 2001-ben regisztráltak, míg ha a 11. heti eredményeket nézzük, akkor 1995-ben láthattunk hasonlót. Mindez természetesen a koronavírus-járványnak köszönhető, mely nem csak az amerikai, hanem a globális bevételekre is kihatással van.

A tíz legnézettebb film Amerikában 50,35 millió dollár bevételt hozott, aminek majdnem felét 3 újonc generálta. Ez a "rekord" természetesen csak ideiglenes, hiszen ezen a héten már nem lesz széles körű premier, így nyugodt szívvel lehet újabb hatalmas bevétel-visszaeséssel számolni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Ender Wiggin #5
  "20 éve nem volt világjárvány és veszélyhelyzet"

  Ez nem teljesen igaz, mert a hivatkozott 20 évvel ezelőtti mélypont a 9/11 miatt volt... Amire azért rá lehet fogni, hogy vészhelyzet...
 • wraithLord #4
  Mondjuk itt csak az USA-ról van szó. Ott nem tudom, milyen intézkedéseket hoztak múlt héten, de a pánik miatt biztos sokkal kevesebben mentek.
 • wraithLord #3
  Az lehet, de nem azok járnak moziba, akikkel többen lettünk. Kivéve talán a kínaiakat, bár a durván 2 milliárdos szaporulatnak csak az 1/8-át teszi ki a kínai populáció többlete.
  A pénzügyi részt pedig át lehet számolni/viszonyítani akkori körülményekre. Most kb. 3x annyit költenek egy azonos kategóriájú filmre, az infláció kb. másfélszeres stb.

  Mondjuk nem ide akartam kilyukadni ezzel, hanem szimplán arra, hogy 20 éve nem voltak zárva a mozik (vagy nem csak 99 jegyet adtak el). :D Úgy elég nehéz moziba menni.
 • VolJin #2
  20 éve kevesebb ember élt, és a filmek költségvetése sem volt ekkora.
 • wraithLord #1
  És ha még azt is nézzük, hogy 20 éve nem volt világjárvány és veszélyhelyzet, nem is olyan rosszak ezek a statisztikák...