Ötvös Tibor

Bloodshot - méltatlan búcsú a moziktól

A mozik bezárása előtti utolsó élményünk lehetett a Vin Diesel nevével fémjelzett Bloodshot, mely megtekintése után sokan valószínű egy darabig amúgy sem akarnának moziba menni. A Bloodshot egy nagyon gyenge "szuperhős-film", melynek minden elemébe bele lehet kötni.

Hogy tetszett a Bloodshot?
 • Tetszett, jó film volt
 • Közepes lett
 • Nem tetszett
 • Nem láttam
Vin Diesel karrierje leggyengébb időszakát produkálja, ami nem kis teljesítmény egy egykoron nagyon gyorsan Hollywood élvonalába berobbanó egykori kidobótól. Diesel a Halálos iramban sorozat újabb részei mellett hangszínészkedésen túl mást nem nagyon tud produkálni, pedig próbálkozik. Az xXx harmadik részét szerintem már ő maga is megbánta, a Riddick pedig alapból nem volt rossz, de egyszerűen nem elég érdekes karakter három filmhez. Az utolsó boszorkányvadászról pedig nem érdemes szót ejteni, mert bár készül a folytatás, de túl sok vizet nem zavart a mozikban.

A Bloodshot egy képregényfilm, melynek alapját a Valiant Comics ismertebb sorozata adja. Bár nincs a DC vagy Marvel univerzum ismertségi szintjén a karakter és az egész univerzum, de azért nem volt rossz választás a szuperkatona történetének felkarolása. Az alapsztori szerint Ray Garrison egy igazi elit harcos, akit azonban az egyik bevetésen megölnek. A nanotechnológia segítségével azonban szuperkatonát alkotnak belőle, akit a cég a saját céljaira akar felhasználni, különböző emlékek beültetésével. Bloodshot azonban "tudatára ébred" és alkotói ellen fordul.

Nem nagyon ismerem a képregényeket, de kis kutatómunka után kiderült, hogy az eredettörténet nagyjából megegyezik a füzetben olvashatóval. Azonban a megvalósítással nagyon nagy gondok vannak. Alapból Diesel nem a legjobb választás a szerepre, hiszen látványosan csak egy arca van és az nem mindig illik a helyzethez. Nem is nagyon tudja kibontani a karakterét és láthatóan csak szerencsétlenkedik. Ebben sajnos a forgatókönyv is nagy segítségére van, hiszen nem ad kapaszkodókat és nagyon abszurd módon építik fel a helyzetet.


Most egy ideig nem láttok...

Mivel az előzetes már lelőtte, hogy hősünk folyamatosan újabb és újabb emlékeket kap, így meglehetősen unatkozva szemléljük, mire hősünk rádöbben erre a tényre. Ehhez nem túl érdekes akciójelenetek társulnak, melyek közül talán csak egyet tudunk majd felidézni pár hét múlva. Diesel ellenfelei közül Guy Pearce érdemel említést, aki kisujjból hozza a gonosztevő alakját - miután persze rátalált. Olyan érzésem volt ugyanis, mintha a próbafelvételek közül is beraktak volna párat az első pár snittbe.

Nem is nagyon érdemes többet foglalkozni a Bloodshot világával, hiszen már megnézni úgysem tudjuk... de ezt ne is bánja senki. Inkább maradjon otthon és válasszon az otthoni szolgáltatók kínálatából egy jobb sorozatot és azzal töltse az idejét. Diesel pedig elgondolkodhatna egy ügynökcserén, hiszen a Halálos iramban sorozat egyik legjobb epizódjában nem szerepel (Hobbs & Shaw) és a szóló próbálkozásai rendre bebuknak. Megérdemelten.

Klikk ide!
Klikk a poszterre a nagyobb változathoz
Bloodshot (Bloodshot)
szinkronizált, amerikai fantasztikus akciófilm, dráma, 109 perc, 2020
16 éven aluliak számára nem ajánlott!

Rendező: Dave Wilson
Forgatókönyvíró: Eric Heisserer, Jeff Wadlow
Producer: Toby Jaffe, Neal H. Moritz
Operatőr: Jacques Jouffret

Vin Diesel (Ray Garrison / Bloodshot)
Eiza González (Katie / KT)
Sam Heughan (Jimmy Dalton)
Toby Kebbell (Martin Axe)
Guy Pearce (Dr. Emil Harting)

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Lapajka #9
  Még mindig 100x inkább egy Bloodshot, mint egy újabb Halálos Iramban moslék...
  A Riddick-el semmi baj sincs, nagyon is jó sci-fi nagyfilm sorozat... az utolsó részt egyedül csinálta Vin, producer, író, rendező és főszereplő... kicsit lehet hogy ez azért nagy falat neki, hiszen nem az a túl intellektuális forma... de megugrotta és a műfajt valamint a karaktert szerető nézőket így is nagyon boldoggá tette, várjuk nagyon a következő részt! A Riddick világa hiánypótló! (nagyon fáj, hogy több energiát fektetett az idióta Halálos Iramban agyhalálra ehelyett). A felsorolásból a Babylon AD.-t sem hagynám ki, ami megintcsak egy igen kellemes sci-fi, nyilván nem topok topja... de meg tudom ismételni, hogy inkább száz Babylon AD, mint egy Halálos Iramban... aztán volt még a Mindenen Túl, szerintem az sem rossz film. A Boszorkányvadász meg messze nem olyan rossz, mint a kritikák róla, főleg hogy a zseniális és különlegesen gyönyörű gyömbérlány Rose Leslie vállalt benne főbb szerepet, aki nem látta, mindenképp pótlandó, alapmű! Megint csak azt írhatom, inkább ezer Boszorkányvadász, mint egy Halálos Iramban agyhalál...Nem is értem hogy Vin hogy hagyhatta hogy így el legyen cseszve a karrireje, de hát nyilván pénz beszél... olyan gázsit, amit azért a filmért kap, máshol felét sem... Kb úgy nézhetett ez ki, hogy
  - Szia Vin! Lenne egy új Halálos Iramban rész a 4-edik (mert kb innen már nézhetetlen). - Anyád! (és foglalt jelzés)
  - Halo szia Vin 10 millió dollár megfelelne? - Anyád! tőtőtőtőtő
  - Szia Vin 15 millióhoz mit szólnál? - Baszódjatok meg! 20 alatt nem csinálom meg! - Ok! Köszönjük kedves Vin. Az érintett autógyártó cégek erre SEMMIT sem sajnálnak, legnagyobb világreklám... Sajnos már a Bloodshot-ban is látható, hogy nagyon megöregedett, már bőven 50 fölött van, kifulladóban... nem tudni mennyi van még benne, de mivel akció sztár, tőle lírai meg művész drámai szerepeket nem várhatunk... tehát ha nem tudja már a kigyúrt keményfiút hozni, akkor abba fogja hagyni valószínűleg... bár lehet hogy Stallone őt is felkarolja és beemeli a Feláldozhatók csapatába... XD
 • csigafi #8
  Nem volt ez annyira rossz film. Igaz a tőrténet lopott ötleten alapszik de mindegy mert ennek ellenére nézhető volt.
 • IMYke2.0.0.0 #7
  Nekem bejott a film.
  A hulladek marvel/dc filmeknel meg ez a kozepes sztori is jobb volt.
 • IXEMGabeo #6
  Sam Heughan is jol jatszott ot senki nem emlitette meg
 • csicso82 #5
  Eiza González ér talán valamit - Guy Pierce mellett - fárasztó film.
 • gombabácsi #3
  nagyon bénán megírt, megrendezett film, béna akció jelenetekkel, az "összeállós" effekt konkrétan 1x van látványosan használva :D

  a végén a 4 kezűnek van pár nagyon jó jelenete, kb összesen 1 perc :D
 • Relixo #2
  Jó lenne már bejezni az agyhalottaknak készült szuperhősös,vígjáték marhaságokat a sok gyenge erőltetett poénnal.... szánalom már ami mozikba ment az utóbbi időkbe. Jó is ,hogy kényszer szünet van most mert talán átgondolják az eddigi blődli filmjeiket.
 • grebber #1
  Ezt sajnos a kiadó kurta el hogy az üres mozikba eküldte... el kellett volna halasztani... Ennyire nem hiszem hogy kellett nekik a pénz..