Szekeres Viktor

10 év után ér véget egy menő amerikai sorozat

Vége a Hawaii Five-0-nak.

A Hawaii Five-0 volt egy évtizede, mely elindította a klasszikus krimisorozatok reboot hullámát, mely olyan új kedvencek elkészítéséhez vezetett, mint a Magnum PI vagy a MacGyver. Azonban most utóbbi kettő magára marad, hiszen az amerikai CBS csatorna bejelentette, hogy 10 évad elteltével leveszi műsoráról a bántóan közepes krimisorozatot.

Az Alex O'Loughlin és Scott Caan főszereplésével készített széria sosem volt igazán sikeres Amerikában, a túlélését egyrészt annak köszönheti, hogy a hét legkevésbé nézett napján, pénteken nem szörnyű, hanem tolerálható és, ami fontosabb, stabil nézettséget produkált (főleg az 50 fölötti nézők körében), mint annak idején mondjuk az ugyancsak kevéssé nézett és sokáig életben maradó Grimm. Másrészt pedig epizodikus jellege miatt nagyon jól lehetett ismételni és nemzetközi piacokra értékesíteni - főleg utóbbi aspektusa nyomott sokat a latba, s nem véletlen, hogy itthon pont jövő héten kezdi meg legújabb szezonját az egyik kábelcsatornán.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • pddchris #4
    Én nagyon sajnálom, mert az egyik legjobb sorozat volt amit az utóbbi időben csináltak.
  • monk00 #3
    Nem csodálkozom hogy nem érted a leírtakat. Nincs semmi baj. Azért néha látogass meg egy dilidokit. Csak hogy mindenki megnyugodjon...
  • zetortraktor #2
    Mármint azt akarod mondani, hogy 2010-ben nem volt menő, mert gőzöd sincs, hogy ma milyen.

    " A krimit már szinte senki sem érdekli"

    Ez egy felettébb érdekes kijelentés azok után, hogy a tavalyi év egyik legsikeresebb eredeti mozifilmje egy krimi volt, és a legnézettebb sorozatok is mind krimik. A műfaj olyannyira kihalóban van, hogy a készülő sorozatok több, mint fele krimi.

    Azért viszont mindenképp elismerésem, hogy annak ellenére, hogy nem szereted őket, azért nézed. Mármint gondolom, hiszen eléggé képben vagy velük, ha azt mondod, hogy "Azóta nem készült olyan krimi ami nézhetőnek számítana..." és "Unalmasak, nézhetetlenek a mai alkotások" - azt nem feltételezem, hogy fogalmad sincs, hogy milyenek a mai krimisorozatok, és ennek ellenére leírod, hogy unalmasak. (A Monk óta kábé 3-400 krimi készült. Durva, hogy egyiket sem találtad nézhetőnek, és az még durvább, hogy ezek nézése mellett volt időd másra.
    Utoljára szerkesztette: zetortraktor, 2020.03.02. 09:04:49
  • monk00 #1
    Hát ez minden volt csak nem menő. 10 részt alig bírtam belőle megnézni. A krimit már szinte senki sem érdekli. Unalmasak, nézhetetlenek a mai alkotások, mert a Peter Falkhoz hasonló színészek már nem léteznek, vagy nagyon öregek. Így ez a műfaj kihalóban van. Az utolsó krimi ami élvezhető volt az a monk volt. Azóta nem készült olyan krimi ami nézhetőnek számítana...
    Utoljára szerkesztette: monk00, 2020.03.02. 03:04:30