Szekeres Viktor

Új feldolgozást kap A Dolog

Klasszikus horror kap újabb feldolgozást.

John Carpenter A valami, illetve A dolog címen ismert 1982-es horrorfilmjét minden idők egyik legjobb feldolgozásfilmjei között tartják számon, bár arról persze azóta is folyik a vita, hogy mennyire tekinthető az alapjának az 1951-es A lény - egy másik világból (The Thing from Another World). Az viszont tény, hogy mindkét film alapjául John W. Campbell, Jr. műve, a Who Goes There? szolgált. A legutóbbi remake, vagyis továbbgondolás a 2011-es, meglepően jól sikerült A dolog (The Thing) volt, mert afféle előzménnyel szolgált a történetnek. És most egy újabb filmmel bővülhet a sor.

A Universal Pictures és a Blumhouse jóvoltából készülő újabb The Thing-filmet a stúdió, illetve a produkciós cég a Bloody Disgusting értesülései szerint elkezdte fejleszteni nemrég. A projekt különlegessége, hogy az első film alapjául szolgáló teljes forrásanyagon fog alapulni, ugyanis 2018-ban John Betancourt rátalált arra, és Kickstarter segítségével jelentette meg nyomtatásban a történetet Frozen Hell címmel - a könyv jogai igen hamar elkelhettek tehát. További információ nincs a projektről.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • tomboy013 #6
  Szerintem is, apróságokra is odafigyeltek mint pl a véres balta a falba vágva, ami az előző filmben is feltűnt. Az egyik kedvenc horrorom a 82-es Dolog, de szerintem egész jól sikerült a 2011-es előzménye is, a vérvizsgálathoz hasonló fogtömés alapján történő lény felismerés kifejezetten ötletes volt. A cgi itt-ott gagyi volt de azt elnézem neki.
 • ostoros #5
  Nem értek egyet. Szerintem igen szépen össze van fésülve. Mire gondolsz?
  Utoljára szerkesztette: ostoros, 2020.01.30. 17:50:25
 • Ender Wiggin #4
  Az hogy jó vagy rossz képezhetné vita tárgyát éppenséggel, de én arra utaltam, hogy a sztorijának minimális logikai összefüggésse volt az első filmben látottakkal... vagyis akartak valamit csinálni, ami végül nem az lett.
 • ostoros #3
  Szerintem jó volt a 2011-es, csak nem mint horrorfilm, hanem inkább, mint akció. De ettől függetlenül tetszett.
  Utoljára szerkesztette: ostoros, 2020.01.28. 19:30:46
 • Ender Wiggin #2
  ezt akartam írni én is. előzményként sok ellentmondás volt benne, ami nem állt össze a másik filmmel.
 • gombabácsi #1
  2011-es gagyi volt