Ötvös Tibor

Bad Boys - Mindörökké rosszfiúk

A Bad Boys harmadik része egyértelműen a két főszereplő közötti kapcsolatra és a nosztalgia-faktorra épít. Teszi mindezt sikerrel, hiszen a Mindörökké rosszfiúk egy nagyon is fogyasztható és szórakoztató old-school akciófilm.

Hogy tetszett a Bad Boys - Mindörökké rosszfiúk?
 • Tetszett, jó film volt
 • Közepes lett
 • Nem tetszett
 • Nem láttam
Vannak olyan filmek, melyek megtekintése előtt eléggé izgul az ember, hiszen kedvenc filmje/színésze tér vissza a vászonra. Az új Bad Boys esetében mindkét eshetőség felmerül, hiszen egy közel 20 éve pihenőre küldött franchise-ról van szó, melynek első és második része is tartogatott klasszikus, könnyen visszaidézhető pillanatokat. Az első fejezetben a személyek felcseréléséből adódó helyzetkomikumok, a két főhős közötti "társadalmi" különbségek és persze a látványos akciók (fagylaltkocsis üldözés vagy a végső verseny) ugorhatnak be. A másodikban pedig a bedrogozott Marcus vagy éppen a jamaicai drogosoknál zajló lövöldözés maradhatott emlékezetes.

A második faktor pedig a színészek visszatérése kultikus szerepeikbe. Martin Lawrence már elég régen nem szerepelt komolyan vehető mozifilmben, ráadásul a stand-up visszatérése sem aratott osztatlan sikert, így nagyon szüksége volt erre a filmre. Will Smith kicsit jobban áll, hiszen még mindig húzónévnek számít Hollywoodban, bár egyre inkább a gyenge középszert képviseli filmjeiben. Néha ugyan befigyel egy Aladdin vagy egy elfogadható Gemini Man, de a Suicide Squad vagy a Váratlan szépség szintű művek vannak többségben.Ráadásul eltelt közel 20 év, melyet a sztori is lekövet. Így Marcus és Mike már öreg rókáknak számítanak a rendőrség berkeiben. Előbbi nagypapa lesz, így ki is szállna már a mókából, miközben Mike még mindig 20 évesnek képzelve magát akciózik. Ez majdnem az életébe kerül és mivel mások is elkezdenek hullani, így elindul a nyomozás, hogy ki állhat a háttérben. Nem egy Oscar-díjas történet és egy ideig jobban emlékeztet a Halálos fegyver 4 alaphelyzetére, mint a Bad Boys előző részeire, de szerencsére később azért elkezd máshonnan nyúlni.

Szóval a sztori nem eget rengető, de arra elég, hogy a két színész közötti kapcsolatot jól kihasználja. Mert ha van erős pontja a Bad Boys harmadik részének, az még mindig Will Smith és Martin Lawrence kettőse. Előbbi öregesen fiatalos attitűdje jól kompenzálja a nagypapis tempóra beálló Marcus karakterét. Bár a végére már nagyon zavaró lehet a sok öreges vicc, de szerencsére mellé akadnak valóban jól időzített ütős poénok is. Ráadásul az akciók is egészen elfogadhatók, bár nagyon látszik rajta, hogy Michael Bay helyett mások készítették. Jóval kevesebb a lassítás, ami - meglepetésre - néha komoly probléma, mert ebbe a sorozatba egész egyszerűen beleillik ez a Bay-stílus.Sajnos bármennyire is próbálják másolni Bay stílusát, Billal Fallah és Adil El Arbi nem képesek olyan látványos akciókat összehozni. Természetesen akadnak nagyon jól megoldott üldözések (a motoros nagyon jól néz ki), de azért látszódnak a lövéseknél a CGI-elemek és a két színészről is nehezen hisszük már el, hogy laposra vernének bárkit. De a hangulat még mindig Bad Boys-os és bár a történet kifutása kicsit kellemetlen és ezerszer át lett rágva, de legalább közönség-kedvenc karaktereket is ki mernek venni a franchise-ból.

Összességében nem sikerült rosszul a Bad Boys - Mindörökké rosszfiúk, de ezt a filmet feltehetően csak az élvezi majd, aki az előző két epizódot is imádta és bele tud helyezkedni a '90-es évek akciófilmes hangulatába. Mert ez a film visszarepít minket a 2000-es évek elejére (a megvalósítás tekintetében) és az lehet az érzésünk, hogy éppen csak most tértek haza a srácok Kubából. A siker nem maradt el és biztosan jön a negyedik rész is, melytől azért már tényleg valami újat is várunk. A nosztalgia-igényünk ki lett elégítve, jöhet valami más.

Klikk ide!
Klikk a poszterre a nagyobb változathoz
Bad Boys - Mindörökké rosszfiúk (Bad Boys for Life)
szinkronizált, amerikai akcióthriller, komédia, 113 perc, 2020
16 éven aluliak számára nem ajánlott!

Rendező: Bilall Fallah, Adil El Arbi
Forgatókönyvíró: Anthony Tambakis, David Guggenheim, George Gallo, Joe Carnahan
Producer: Jerry Bruckheimer, Doug Belgrad
Operatőr: Robrecht Heyvaert
Zene: Lorne Balfe

Will Smith (Mike Lowrey)
Martin Lawrence (Marcus Burnett)
Joe Pantoliano (Howard kapitány)
Happy Anderson (Jenkins)
Paola Núnez (Rita)
Vanessa Hudgens (Kelly)
Alexander Ludwig (Dorn)

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • ostoros #8
  Angolul sem hangzik jobban, hidd el.
 • HöfEE #7
  A film jó, de a ride together, die together szerintem marha bénán hangzik magyarul.. eggyütt hajtunk, együtt halunk. Uh.
 • Sequoyah #6
  Lol, most mar a Belgakat is utaljuk:D Oke, nem egy nagy filmes nemzet, de azert meg nem kell leirni valakit elore.
 • Zoliz #5
  Jó volt a Bad Boys 3. Ripsz-ropsz elszállt a 120 perc és vidáman jöttem ki a moziból, pedig féltem a migráncs rendezőktől.
 • grebber #4
  Nem mindenki ,veled már eleve ketten vagyunk akiknek tetszett..
 • gombabácsi #3
  én a gemini mant néztem most. tök jó film. marha látványos és jól kitalált akciójelenetek, a vége ütős. nem értem miért utálja mindenki.
 • duke #1
  "Bár a végére már nagyon zavaró lehet a sok öreges vicc,"

  Ezt elege tulzasba vittek, egyszeruen nem akart elkezdodni a film, csak ezeket a gyenge poenokat nyomtak vagy 40 percig. Az egesz nem indult be igazan, akadozott elindult megallt elindult megint megallt.