Szekeres Viktor

A Tőrbe ejtve lett az év egyik legsikeresebb eredeti filmje

A Knives Out tovább robog Amerikában.

Korábban mindig akkurátusan kiszámoltuk, hogy hányadik helyet foglalja el a bevételi listákon az első (élőszereplős) eredeti film a sok folytatás között, de most ettől eltekintenénk, legyen elég annyi, hogy nagyjából, ha az amerikai bevételeket nézzük, akkor az első 20 vagy 30 helyezett között sokáig csak két alkotás szerepelt, minden más folytatás vagy adaptáció volt, hiszen a közönséget ezek érdeklik. (Más nem lehet az oka, hiszen ebben az évben remek eredeti filmek is kerültek mozikba, és bár némelyik korrektül teljesített, nem egy brutálisan alacsony bevételt hozott.)

Nos, a Mi és a Volt egyszer egy... Hollywood (a két eredeti film, mely nagy bevételi siker volt) mellé fellépett a Tőrbe ejtve (Knives Out). Sőt, Rian Johnson új filmje akkora siker annak ellenére, hogy semmilyen előzménye nincsen, hogy nemsokára le fogja hagyni Tarantino legújabb rendezését is amerikai számok tekintetében. Míg a Mi 175 millióig jutott el, addig a Tarantino-film 142 milliót termelt, és a Tőrbe ejtve már most 124 milliónál jár.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Zombee #2
    Azért tegyük hozzá, az évi sok száz filmből, amiből hetente itthon is több kerül moziba (52 hét esetén azért 200-300 bemutató simán lehet itthon), 10 alatt van a szuperhősös filmek száma, Marvel + DC + esetleges egyéb összesen. Mindjárt jön zetor meg kalapos, és ugyanezt el fogják mondani a maguk bárdolatlan módján, de ebben igazuk lesz. :)